Hopsu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 1/2015 

26.4.2016
Hopsulla on jo vuosi tarhaelämää takana. Hopsu on nykyisin hyvin komea ja kiltti poika, joka vähän ujostellen tulee tutustumaan.

Viime kuukausina Hopsu on iloksemme reipastunut. Se vaikuttaa hyvin sympaattiselta pojalta, sellaiselta vähän anteeksipyytelevältä, joka välttää tekemästä itsestään numeroa. Jos aitauksessa ei olisi muita riiviömäisen vilkkaita nuoria koiria, pystyisi Hopsun kanssa tekemään paljon paremmin tuttavuutta. Mutta nyt Hopsu tahtoo jäädä vilkkaampien ja rohkeampien koirien jyräämäksi, vaikka se uteliaasti koittaakin myös niiden joukosta päästä vähän tutustumaan ja hakemaan herkkuja.

Uskomme, että Hopsusta tulee vielä mukava kotikoira, kunhan se löytää ymmärtäväisen omistajan, joka osaa opastaa ujoa koiraa reipastumaan. Reipas koirakaveri olisi siinä varmasti oiva apu! Hopsu tulee erittäin hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

21.8.2015
Hopsu on edelleen ujo poika, mutta uskaltaa kuitenkin makoilla vähän matkan päässä ja uteliaana seurailee puuhiamme.

Musta partasuu pyörii vieressä ja tarkkaavaisena seuraa tapahtumia. Koskettaminen jännittää Hopsua kuitenkin vielä niin paljon, että se katsoo turvallisemmaksi siirtyä taaemmas, kun sitä yrittää lähestyä.

Kunpa Hopsullakin kävisi niin hyvä tuuri, että joku olisi valmis tekemään töitä sen luottamuksen saavuttamiseksi. Antamaan sille kodin, jossa aikaa, rakkautta ja ymmärrystä olisi yllin kyllin tarjolla.

12.5.2015
Kaunis silmäpari tutkailee tarkkaavaisena taskuista kuuluvaa rapinaa. Hopsu-poika on utelias pentu, joka tuumaa hetken ennen kuin tulee hakemaan rapsutuksia.

Hopsustakin on joku halunnut eroon ja poika on päätynyt Irinan tarhalle. Iso joukko pentuja on joutunut tänä keväänä kodittomaksi eikä Hopsukaan voi muuta kuin toivoa parasta. Pikku poika ei vähällä aio luovuttaa, ja toivookin, että tunnelin päässä odottaa valoisampi tulevaisuus.

Ensikohtaamisella Hopsu katselee meitä tarhavieraita vähän sen näköisenä, että mitähän kummajaisia sen ympärillä oikein pyörii. Se ei juokse pakoon eikä piiloudu vaan tarkkailee uteliaan näköisenä pienen välimatkan päässä. Hyvin nopeasti kuitenkin uteliaisuus voittaa ja Hopsu tulee haistelemaan käsiä. Samalla sujahtaa parempiin suihin myös muutama nami. Hopsu ei myöskään ole viettänyt kovin kauaa vielä tarhalla, joten muutaman viikon päästä se voi olla jo reippaampi, kunhan tokenee joutumisestaan sinne.

Hopsu olisi onnensa kukkuloilla, jos ovi ikiomaan kotiin aukeaisi pian. Tarhaelämä on ankeaa eikä se ole pienelle pennulle hyvä kasvuympäristö. Hopsulla olisi toiveissa ihminen, joka ymmärtää, että monet uudet asiat ja tilanteet voivat aluksi olla jännittäviä. Sinnikkäällä ja kärsivällisellä harjoittelulla sekä tietysti oman ihmisen kannustuksella pääsee kuitenkin pitkälle. Hopsusta kasvanee aikuisena keskikokoinen poika.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.