Tomu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2015

6.10.2016
Tomu on vähän totinen, mutta kuitenkin varovaisen ystävällinen poika. Se on komea nuorimies, joka etsii ujoa poikaa ymmärtävää omistajaa.

Tomu päätyi Irinan tarhalle alkukesästä. Se tuli toisen ujohkon koiran Unnan kanssa, jonka Irina arvelee olevan Tomun emo. Tomu on alusta asti ollut varovainen poika, mutta uskomme, että sillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet sopeutua kotikoiraksi ymmärtäväisen omistajan opastuksessa.

Tomu on päässyt muuttamaan ulkoaitaukseen, jossa se asustaa muutaman muun koiran kanssa. Kun aitaukseen menee, väistää Tomu katselemaan tulijoita pienen etäisyyden päähän. Tomu tulee hakemaan herkut varovasti kädestä, mutta vapaaehtoisesti se ei halua jäädä siliteltäväksi.

Tomu on hyvin persoonallisen näköinen poika. Se on ujo, mutta pohjimmiltaan se on kuitenkin kiinnostunut ihmisistä, joten pitkäjänteisellä työllä siitä kuoriutuu varmasti vielä kotikoira. Tomun kaltaista koiraa harkitessa pitää kuitenkin ymmärtää, että tietä voi olla kuljettavana paljon, ennen kuin Tomu pääsee yli jännityksestään. Ja vieraiden ihmisten seurassa ja vieraissa tilanteissa se säilyy varovaisena todennäköisesti lopun ikäänsä.

Tomu kaipaa kotia, jossa sillä olisi reipas ja kiltti tyttökoira näyttämässä mallia kotielämästä. Toisille uroksille Tomulla saattaa olla sanansa sanottavana, joten varmuuden vuoksi etsimme kotia vain tyttökoiran kaverina. Kodin on syytä sijaita rauhallisella alueella, jotta ulkoilemista pääsee harjoittelemaan rauhassa.

Tomulla ei todennäköisesti ole mitään kokemusta kodissa sisällä asumisesta. Siksi on mahdollista, että sille joutuu opettamaan kaiken kuin pennulle: yksijäämisen, sisäsiisteyden, hihnassa kauniisti kulkemisen jne. Pitkäjänteisyyttä tarvitaan monen asian kanssa, mutta sympaattisesta Tomusta tulee varmasti kaiken vaivan arvoinen koiraystävä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.