Tommy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2014

27.2.2017
Musta Tommy on komea poika. Pienestä varovaisuudesta huolimatta Tommy tulee uteliaana nuuhkimaan ja tutustumaan, jos aikaa sen kanssa seurusteluun on hetki.

Tommy on ollut jo tovin Irinan tarhalla. Poika elää pienessä sisähäkissä ja kavereina sillä on ollut sekalainen joukko aikuisia koiria. Talvella Tommy ei ole joutunut palelemaan, mutta ei elämä silti kovalla ja kylmällä betonilattialla mitään juhlaa ole. Muutama peti löytyy, mutta niistäkin joutuu aina kilpailemaan. Pimeästä sisähäkistä ei näe ulos ja koirien haukunta kaikuu voimakkaasti ympärillä. Voi Tommya.

Kun ihmiset saapuvat Tommyn häkin kohdalle, saattaa poika haukahtaa muiden mukana muutaman kerran. Mikään räksyttäjä Tommy ei kuitenkaan missään nimessä ole, muutama haukku ja se on siinä. Kun häkissä istuskelee rauhallisesti, tulee Tommy nuuhkimaan ja tutkimaan vieraita tarkemmin. Pienestä jännityksestä huolimatta sen lempeistä silmistä paistaa hetki hetkeltä kasvava uteliaisuus. Ja ystävällisyys. Kun poikaa on muutaman kerran rapsutellut ja jutellut sille hetken aikaa mukavia, heilahtaa häntäkin iloisesti silloin tällöin.

Tommyn menneisyydestä ei ole tietoa. Vaikka Tommy on varovainen poika, ei se ole mikään villikoira ja sillä on varmasti ollut elämässään jonkinlaisia ihmiskontakteja. Tommyn hampaat, jotka se antoi nätisti katsoa, ovat valkoiset ja hohtavat, joten mikään vanhus Tommy ei ole. Se on arvioitu noin 3-vuotiaaksi, mutta koska todellista ikää on mahdoton tietää, voi vuosia olla enemmän tai vähemmän. Tommy on aika jyhkeä koira ja painoa pojalla lienee yli 30 kiloa.

Koska emme tiedä onko Tommy milloinkaan asunut sisätiloissa, täytyy sen sopeuttamiseen olla valmis satsaamaan ja varaamaan aikaa. Tommy vaikuttaa hyvin rauhalliselta koiralta, vaikka tietysti osa sen rauhallisesta olemuksesta meneekin jännityksen piikkiin ja kotiutuessaan poika löytää varmasti lisää iloa ja energiaa. Koirakaveri uudessa kodissa voisi olla kiva juttu, ja erityisesti Tommy voisi ilahtua tyttökaverista. Ihan pahimpaan kaupungin vilinään Tommy ei ole valmis muuttamaan, vaan rauhallisempi seutu olisi enemmän sen mieleen. Kunhan aikaa ja kärsivällisyyttä löytyy, on Tommynkin luottamus vielä voitettavissa ja siitä saa varmasti hyvän ystävän loppuelämäksi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.