Tao

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2016

14.1.2018
Tao tunkee nenäänsä oven rakoon – Kuka sinä olet? Tule minua moikkaamaan! Minulla on täällä yksiössäni kovin tylsää!

Tao on kasvanut aikuiseksi ja pienestä ujostelevasta pojasta on kuoriutunut ihmisistä pitävä nuori herra. Elämä yksin pienessä yksiössä ei ole hääppöistä ja tarhavieraat tuovat vaihtelua Taon yksitoikkoiseen elämään. Taosta on kasvanut sellainen hieman keskikokoista pienempi, eli varsin näppärän kokoinen kaveri, ja se on edelleen tosi kiltti poika.

Hieman sitä kuitenkin jännittää, kun avaan portin ja tulen sisään aitaukseen. Viereisessä yksiössä iso musta koira rähisi minulle ja kailotti muillekin, että on syytä huolestua, eikä Taolla ole ketään kokeneempaa aitauskaveria, josta ottaa mallia, jos hieman pelottaa. Hetkellisen epäröivän tepsutuksen jälkeen Tao tulee innoissaan nuolemaan käsiäni ja naamallekin pitäisi pari pusua päästä antamaan. Se ei tunnu osaavan päättää olenko aivan tosi ihana tyyppi vai pitäisikö minua hieman varoa, mutta kovin innoissaan se on. Eikä se enää pakene koppiin niin kuin pienenä vaan koko ajan pyörii lähelläni ja antaa välillä rapsutellakin.

Taon ainoa toive tälle vuodelle on oma koti. Että olisi sellainen paikka, jossa ei tarvitsisi olla yksikseen pienessä aitauksessa vaan saisi omat luottoihmiset, metsälenkkejä ja pehmeän nukkumapaikan. Kiltti koirakaveri voisi esimerkillään auttaa Taoa oppimaan nopeammin kotikoiran jutut. Tao lupaa nuoren koiran uteliaisuudella ja innolla tehdä parhaansa oppiakseen maailman parhaaksi koirakaveriksi jollekin onnekkaalle!

23.2.2017
Tao ujostelee vielä hiukan vieraita, mutta on silti ystävällinen poika. Taolla on hyvin persoonallinen ja kaunis väritys - aikuisena siitä kasvaa taatusti aika hurmuri!

Irinan pentutalossa pentuja vilisee kymmenittäin ympärillä. Pienet ja täpinöissään olevat pennut suhaavat ja pomppivat ympärillä minkä jaloistaan pääsevät. Yksi kerrallaan ne käydään läpi ja kuvataan. Viimeisten kuvattavien pentujen joukossa on Tao. Ujoa Taoa saa houkutella jonkin aikaa kopin suulla, mutta lopulta poika antaa kiinni ja se nostetaan syliin. Tao on vielä vähän varovainen poika, mutta kuitenkin ystävällisesti se antaa käsitellä itseään ja istuu rauhallisesti sylissä vaikka jännittääkin. Kun kuvaus- ja rapsutteluhetki on ohi, Tao pyörii hetken hämmentyneen oloisena muiden pentujen joukossa kunnes luikahtaa takaisin turvapaikkaansa.

Taon menneisyys on hämärän peitossa. Mikään kovin ruusuinen elämän alku pojalla tuskin on ollut, ja etsinnässä on ihminen joka ymmärtää varovaista pentua. Kärsivällisyyttä ja aikaa tarvitaan. Ei Tao mikään mahdottoman arka pentu ole, ja turvallinen ja rakastava kotiympäristö saisi varmasti ihmeitä aikaan. Koirakaveri uudessa kodissa olisi varmasti Taon kannalta hyvä asia, sillä kaverista saisi tukea ja mallia matkalla aikuiseksi, isoksi pojaksi. Taosta kasvaakin varmasti hyvin komea ja kaunis koira - kunpa uusi elämä voisi jo alkaa.

Viipurin koirat - Tao 18.2.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.