Timon

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2/2013

9.3.2016
Timonista on jo kasvanut komea nuori poika. Se on kiltti ja kovin kiinnostunut ihmisistä – ja herkuista!

Timon saapui veljensä Pumban kanssa Olgan tarhalle pari vuotta sitten. Pumba valitettavasti menehtyi kastrointileikkauksen aikana ja Timon jäi etsimään kotia ilman veljeään.

Kovin kiinnostuneena Timon tulee nuuhkimaan kameraa ja poseeraa. Se taitaa tietää, että edustavat kuvat auttavat saamaan hyvän kodin. Se ei varsinaisesti ole mikään vilkas touhottaja, mutta kokonsa puolesta tarvitsee reipasta liikuntaa päivittäin. Onhan se tietysti nuori uros, joten ei siitä pelkästään sohvaperunaksi senkään vuoksi ole. Toki reippaan lenkin jälkeen olisi varmasti mukavaa köllähtää oman ihmisen kainaloon.

Timon on varsin perso herkuille, joten uskomme, että pojan motivointi namien avulla on aika helppoa. Timon tarvitsee uudessa kodissa kärsivällistä ja lempeää opastusta arjessa elämiseen, jotta luottamus uuteen omistajaan pääsee rakentumaan. Tulevan omistajan täytyy muistaa, että koko ikänsä tarhalla eläneelle koiralle kaikki kotikoiran tavat täytyy opettaa kuin pennulle. Aluksi Timon tulee varmasti arkailemaan uusia tilanteita. Timon ottaa kuitenkin hyvin kontaktia ihmiseen, joten se varmasti sopeutuu kotikoiraksi mainiosti. Reipas tyttökoira kodissa odottamassa olisi varmasti Timonin mielestä kiva juttu.

Timon on jo pitkään odottanut kutsua omaan kotiin - kumpa pian olisi sen vuoro. Sillä olisi paljon annettavaa omalle ihmiselleen, jos vain joku antaisi sille mahdollisuuden näyttää, kuinka hieno poika siitä on tullut! Olisiko juuri sinulla tarjota tälle komealle pojalle mahdollisuus uuteen elämään?

6.3.2014
Timon on kasvanut 1-vuotaaksi komeaksi koirapojaksi. Se ujostelee vieraita, mutta on silti selvästi veljeään reippaampi.

Timon haaveilee kodista, jossa sillä olisi 70 koirakaverin sijasta vaikkapa vain yksi. Ihmisiä saisi lisäksi olla mielellään.

4.8.2013
Veljekset Timon ja Pumba ovat mukavia pojankloppeja, jos niin voi koirapojasta sanoa. Timon on veljeään hiukan ruskeampi väriltään ja rohkeampi mieleltään.

Timon tutustuu vieraisiin mielellään ja hetken ujostelun jälkeen seuraa Pumbakin perässä. Nämä mutkattomat pojat odottelevat koirasta haaveilevan kodin kutsua Viipurissa.

13.6.2013
Timon ujostelee vieraita hetken - mutta hyvillä herkuilla Timonista saa jo pian kaverin! Kunpa vain kutsu omaan kotiin kävisi pian, jotta arkielämän taitojen opettelu pääsisi alkuun.

Timon ja Pumba ovat kuin kaksi marjaa - nämä suloiset pojat joutuivat ikäväkseen hylätyiksi ja sitten onneksi Olgan tarhalle etsimään parempaa tulevaisuutta. Suureen koiralaumaan joutuminen pistää koiran kuin koiran ensin vähän mietteliääksi, mutta pienen totuttelun jälkeen veljekset alkavat olla laumassa kuin kotonaan.

Timon on jo täysin Olgan kaveri, mutta vieraita ihmisiä Timon mieluusti katselee hetken sivusta, ennen kuin tahtoo tulla tekemään tuttavuutta. Mutta hyvien herkkujen avulla Timonista saa vieraskin pian kaverin!

Olgan koirien joukossa Timon oppii arvokkaita taitoja muiden koirien kanssa olemisesta. Muu oppiminen jääkin sitten vähäisemmäksi, joten Timon toivoo löytävänsä pian oman kodin, jossa poika pääsisi harjoittelemaan arkielämää ja sen ihmeellisyyksiä.

Timonista kasvanee kohtuullisen iso poika, joten uuden kodin tulee olla sellainen, jossa on paikka ehkä vähän isommallekin koiralle. Ja ennen kaikkea jaksamista nuoren pojan tapakasvatukseen ja aktivointiin! Kunhan sellainen koti löytyy, on Timon valmis valloittamaan uudet kotikulmansa heinäkuun alun jälkeen.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.