Ulpukka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 6/2016

8.4.2017
Ulpukka on viettänyt elämänsä ensimmäisen talven Olgan pihan koiratarhassa. Jatkossa se toivoo saavansa sohvapaikan suomalaisesta kodista.

Jokohan joku huomaisi Ulpukankin, vaikka suloisin pentuikä jäi jo taakse? Ulpukka on siskoaan Umaa aavistuksen ujompi, mutta muuten se on samanlainen tasapainoselta ja suht rauhalliselta vaikuttava tyttö. 

11.10.2016
Ulpukka on nätti tyttö! Eikä tämän tytön ihanuus tietenkään rajoitu ulkonäköön, sillä Ulpukka on myös luonteeltaan hyvin suloinen koira.

Ulpukka ja siskonsa Uma syntyivät maailmaan mitä ilmeisimmin ei-toivottuina. Eräänä syyskuun päivänä ne olivat ilmestyneet puulaatikossa Olgan portin taakse. Niinpä ne päätyivät Olgan hoiviin etsimään sitä ikiomaa kotia. Onneksi nämä pikkukoirat suhtautuvat ihmisiin ystävällisesti, ja niillä onkin hyvät edellytykset ryhtyä ihan oikeiksi kotikoiriksi.

Tumma Ulpukka istahtaa mielellään ihmisen syliin ja nauttii hiljaa saamistaan rapsutuksista. Ulpukka ei ole niitä kaikkein villeimpiä koiria Olgan pentulaumassa, mutta ottaa mielellään vastaan sen huomion jota on tarjolla. Ihan aluksi Ulpukka oli hieman peloissaan tarhan hyörinästä ja suuresta koiraporukasta ympärillään, mutta onneksi tyttö sopeutui nopeasti ja reipastui aivan silminnähden jo muutamassa viikossa. Nyt Ulpukka puuhastelee tarhassa jo siinä missä muutkin pennut, syö, juo ja leikkii toisten mukana. Yöt ovat kuitenkin jo viileitä ja talvi taitaa olla tulossa tänäkin vuonna, eikä Ulpukan kaltaisen pennun soisi viettävän talviöitä kylmällä tarhalla. Olisi ihanaa jos tämäkin pentu saisi muuttaa pakkasten alta omaan kotiin ja käpertyä nukkumaan lämpimälle pedille.

Ulpukkaa on helppo suositella kotikoiraksi, sillä se vaikuttaa tosi kivalta pennulta joka kyllä oppii kotikoiran elämän temput siinä missä joku muukin. Tietysti kotona sisällä asuminen, valjaissa ulkoilu ja sisäsiisteys ovat ulkona asuneelle pennulle vielä vieraita asioita, ja ne täytyy opetella uudessa kodissa ihan alusta alkaen. Pentukoiran opettamisessa tärkeää on johdonmukaisuus ja positiivinen kannustaminen; hyvästä suorituksesta annettu kehu kantaa pitkälle. Oppimiselle täytyy antaa myös aikaa, sillä jokainen pentu omaksuu asioita omassa tahdissaan.

Aikuisena Ulpukasta kasvaa todennäköisesti keskikokoinen koira. Se tulee tarvitsemaan päivittäin reilusti liikuntaa, ja varsinkin nuoruusvuosinaan myös muuta mielekästä puuhaa. Parhaassa tapauksessa Ulpukka elää reilusti yli kymmenen vuotta, ja siksi tulevan omistajan on sitouduttava koiranhoitoon pitkäksi ajaksi. Koiran kanssa on jaksettava lähteä ulos kaikkina aamuina, silloinkin kun sataa räntää tai pakkanen paukkuu. Jos olet valmis tarjoamaan koiralle hyvän ja vastuuntuntoisen kodin koko sen elämän ajaksi, muuttaa Ulpukka mielellään luoksesi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.