Livia

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 12/2016

28.1.2018
Varovainen Livia on kasvanut aikuiseksi. Se pyörii uteliaasti ihmisten ympärillä ja käy hakemassa namitkin kädestä, mutta rohkeus ei aivan riitä siihen, että se antaisi koskea.

Jos sää ei olisi niin märkä ja kurainen, voisi aitauksessa istua pidemmän aikaa ja antaa Livian tutustua rauhassa, sillä aikaa tämä tyttö selvästi tarvitsisi. Uteliaisuutta on kuitenkin niin paljon, että Livian voisi olettaa rohkaistuvan, kunhan se pääsisi rauhallisempaan ympäristöön ja saisi omassa tahdissaan tutustua. Livia vaikuttaa edelleen ystävälliseltä koiralta, vaikka tarhalla kasvaminen on jättänyt jälkensä, eikä se ole päässyt siellä rohkaistumaan.

Livia kuitenkin toivoo, että jostain löytyisi sillekin oma ihminen, joka jaksaisi kärsivällisesti opettaa ujolle tytölle luottamusta ja ihmismaailman tapoja. Luotettavasta koirakaverista voisi olla iso apu Livian kotiuttamisessa, sillä tarhalla kasvaneet koirat usein kaipaavat toisen koiran esimerkkiä ja tukea.

8.5.2017
Liviä on ystävällisen oloinen pentu, mutta ihmisvieraat vähän vakavoittavat tytön kauniita kasvoja. Mistä Livialle löytyisi oma, ymmärtäväinen ihminen?

Livia kuuluu siihen suureen joukkoon hylättyjä ja ei-toivottuja pentuja, jotka ovat päätyneet tänä keväänä mutkan tai useamman kautta koiratarhalle. Irinan suurella koiratarhalla Livia odottaa kohtalotovereidensa kanssa, että oma rakastava koti löytyisi.

Livia asustaa samassa aitauksessa monen muun pennun kanssa. Se katselee vieraita uteliaasti ja touhuaa niiden parissa, mutta ei rohkene omaehtoisesti hakemaan rapsutuksia. Miksikään arkajalaksi Liviaa ei kuitenkaan voi kutsua, se on vain vähän häkeltyneen ja varovaisen oloinen. Livia antaa kauniisti käsitellä itseään ja sen saa nostettua syliin ilman suurempaa vaivannäköä. Jos siis jaksaa pidellä sitä, mikään kevyt keijukainen Livia ei ole.

Livia arvostaisi kotia, jossa on jo ennestään koirakokemusta. Koirakaveri helpottamassa kotiutumista ja näyttämässä esimerkkiä olisi varmasti Livian mieleen. Muutto tutusta tarhaympäristöstä omaan kotiin on varmasti pelottavaa ja jännittävää, ja alussa Livia tarvitseekin paljon tukea, kannustusta ja ymmärrystä uudelta ihmiseltään. Hyvät kokemukset ja aika auttavat, ja Liviastakin kuoriutuu varmasti vielä ihana pusutyttö kunhan kotiutumiseen ollaan valmiita panostamaan. Livia etsii tositarkoituksella loppuelämän kotia ja ihmistä, missä olet?

Liviasta kasvaa aikuisena ainakin keskikokoinen neitokainen.

Viipurin koirat - Livia 22.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.