Adelaida

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 12/2011

5.7.2012
"Hei! Kirjoittelen vähän Adelaidan kuulumisia. Ade on nyt ollut meillä 6 päivää. Ensimmäisenä iltana tyttö antoi vain minun koskea itseensä, mutta seuraavana päivänä jo toinenkin omistaja sai rapsuttaa - hitaasti, mutta varmasti.

Heti ensimmäisenä iltana tyttö livahti ovesta ulos (amatöörit me). Niinpä hain sen pihalta, mutta koska sain Aden ongelmitta kiinni, tulin siihen tulokseen, että ehkä irtiolemisen haroittelu on syytä aloittaa saman tien. Niinpä olemme pitäneet tähän päivään saakka Adella aina pitemmillä lenkeillä hihnaa siten, että se raahaa tytön perässä (poistimme käsisilmun, että on turvallinen). Tänään olen jo pitänyt pelkällä kaulapannalla Adea irti, koska tyttö tuntuu pysyvän jokseenkin hallinnassa... Hallinnassa - tai mitä se nyt sitten tarkoittaakin. Nimittäin Ade tykkää ottaa sellaisia 300-400 m pitkiä spurtteja noilla ympäröivillä pelloilla ihan itsekseen. On kuin tyttö olisi tehty juoksemaan, ja nyt se saa toteuttaa itseään oikein kunnolla. Ja virtaa riittää. Minun ei tarvitse kävellä kuin 1 km ja Ade on tehnyt samassa ajassa 10 km lenkin, itsekseen.

Välillä se juoksee luokseni ja tervehtii. Silloin pitää kehua ja rapsuttaa. Koska koira on ujo, en ole yhtään torunut siitä, että luoksetulo ei vielä ole 100%. Pyrin vahvistamaan kehumisen kautta aina silloin, kun luoksetulo menee hyvin. Ade antaa kuitenkin aina kiinni, eli ehkä luoksetulo ei vielä ole ihan kaalissa; tyttö ei taida vielä täysin käsittää, että mitä silloin pitää tehdä, kun sanotaan "tule". Rajojakin on koeteltu, kun tyttönen päätti 2 kertaa peräkkäin hypätä sänkyyn. No se opittiin laakista, että sinne ei ole Adella asiaa. Ja ei tunnu haittaavan Adea. Autolla ollaan tehty 3 reissua. Joka kerta varmuus kasvaa, mutta ei vielä itsenäisesti kyllä suostuta hyppäämään konttiin. Mutta nyt kelpaa jo nukkuakin ajon aikana, eli hyvään suuntaan ollaan menossa.

Kyllä meillä on ollut onnea, kun on saatu näin fiksu, huumorintajuinen ja kaunis koira. Pihalla Ade pysyttelee jo tosi hyvin, ja kun katoaa kuvasta, niin viheltämällä ratsastaa puskista näkyville. Eli siltäkin osin on helppoa, kun ei tarvitse joka sekunti olla vahtimassa. Syksyllä on suuntana koirakoulu, että perusasiat loksahtaa kohdalle. Vielä toistaiseksi Ade nukkuu yöt kodinhoitohuoneessa pentuportin takana, että sisäsiisteys saadaan kuosiin mahd. nopeasti. Kahdet kakat onkin vain tulleet sisälle, ja ne lähinnä demonstraation takia. Nooo, vielä ei ole ollut yksin kotona, joten kyllä kakkojakin vielä siivoilaan. Joka päivä edistytään vähän: tänään oli jo kiva hypätä syliin. Mitäköhän huomenna...? Kiitos vielä teille ja etenkin Ullalle hyvästä hoidosta! Meillä menee Aden kanssa tosi kivasti - on ylittänyt varovaiset odotukseni kirkkaasti....

t. Terhi"

20.6.2012
Adelaida muutti omaan kotiin.

14.3.2012
Adelaida on pieni höpönassu. Välillä sitä vähän jännittää toisten pentujen rajut leikit, mutta pian se taas mennä touhottaa muiden mukana. Serjosha ja Adelaida löytyivät yhdessä tonkimasta tienpenkalle heitettyä roskapussia. Irina huomasi kaksikon ajaessaan tarhalta kotiinsa ja kaappasi seikkailijat yksintein mukaansa. Mahdollisesti ne ovat sisaruksia, mahdollisesti eivät. Kukaan ei varmuudella voi sanoa, onko pentujen tie sattumalta käynyt yksiin vai ovatko ne tosiaan saman pentueen jäseniä.

Serjosha on Adelaidalle vähän sellainen tuki ja turva. Adelaidaa tahtoo välillä muiden pentujen rajut leikit hieman hirvittää, mutta silloin Serjosha tassuttelee paikalle ja Adelaida muuttuu heti luottavaisemmaksi. Mikään suuri arkajalka Adelaida ei silti ole. Se vain ei selvästi ole vielä tottunut ympärillä olevaan kovaan menoon ja melskeeseen.

Adelaida on sievä ja erittäin kaunis tyttö. Veljensä tapaan Adelaida vaikuttaa fiksulta pennulta, joka enemmin harkitsee hetken kuin syöksyy suinpäin muiden pentujen tempauksiin mukaan. Jokseenkin varmaa silti on, että tyttö tulee muuttumaan vilkkaammaksi, kunhan se pääsee viettämään turvallista elämää johonkin kivaan kotiin. Ihmisiin Adelaida suhtautuu ystävällisesti ja uteliaasti.

Adelaida etsii kotia, jossa pienen tytön kanssa elämiseen halutaan aidosti sitoutua. Adelaida on lähtövalmiudessa oikeastaan samantien, kunhan joku kiva omistajaehdokas on ollut ensin yhteydessä koiravaraajiimme!

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.