Markiz

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni-keskikokoinen (n. 40 cm)
Syntymäaika: 2010

17.8.2015
Markizin kuulumisia:

"Markiz on nyt siis melkein viisivuotias ja asunut meillä jo kolme vuotta. Markizilla on seuranaan ollut tästä pari vuotta toinen viipurin koirista hankittu koira Java (ent. Estelle), jonka kämppikseni otti vuotta myöhemmin, joten päivitänki molempien koirien kuulumisia.

Asumme nykyisin omakotitalossa. Koirista oli varmaan kiva muuttaa omakotitaloon, koska sen mukana tuli noin 5 x määrä neliöitä ja oma piha. Lisääntynyt määrä kämppiksiä on myös lisännyt leikkikavereita, rahnutuksia ja herkkujen saantia kivassa suhteessa.

Markiz on erittäin ihmisystävällinen ja rahnutuksista tykkäävä 16 kiloinen sylikoira:D Se tykkää leikkiä muiden koirien kanssa, eikä sillä ole ikinä ollut ongelmia tulla kenenkään kanssa toimeen, mitä nyt vähän kovat äänet säikyttää. Sen bravuuri on hypätä yllättäen ihmisten syliin ilman mitään varotusta, vaikka istuisit baarijakkaralla, ja sen luotto on täydellinen, että ihminen ottaa kopin, jos oma tasapaino ei riitä. Markiz kulkee nätisti mukana lenkeillä eikä lähde kauas, vaikka sitä pitäisi vapaana. Se on kotona melko vähäenerginen ja tykkää tosiaan vaan maata sylissä, mutta heti kun se pääsee pihalle tai luontoon, siitä tulee erittäin innostunut ja leikkisä koira.

Java taas on huomattavasti itsenäisempi ja energisempi tapaus, joka hurmaa kaikki nappisilmillään ja tulemalla nukkumaan pää olkapäällä. Java tykkää kovasti leikkiä leluilla yksin sekä muiden kanssa ja piilotella luita erittäin ilmiselviin paikkoihin. Javasta jäi erittäin siro ja pieni koira, mutta se jaksaa juosta vaikka kuinka pitkiä lenkkejä ja puolustaa kotia taidokkaasti kaikelta uhkaavalta, kuten roskisautolta."

13.7.2012
Markiz adoptoitiin Suomeen.

13.6.2012
Markiz on mainion näköinen nuorimies. Eikä luonteessakaan ole moittimista: Markiz on ystävällinen poika, joka tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa. Markiz on iloinen ja reipas poika, joka asustelee Olgan tarhalla. Siellä Markoz on osoittautunut sosiaaliseksi kaveriksi, joka tulee sujuvasti juttuun koiran kuin koiran kanssa. Eivätkä kissatkaan Markozia haittaa, vaan poika tyytyy vain heiluttelemaan häntäänsä kissakavereille.

Olgan mukaan Markiz on myös varsin tottelevainen poika: Markiz kulkee hihnassa kauniisti, eikä irti ollessaankaan lähde karkuteille. Toki uudessa kodissa pitää kuitenkin muistaa se, että poikaa ei saa vahingossakaan päästä irti, ennen kuin Markiz on kunnolla ensin kotiutunut. Markiz osaa myös jäädä rauhassa kotiin, kun Olga poistuu sieltä.

Markiz rakastaa pitkiä lenkkejä, joten Markizille sopii parhaiten koti, jossa kunnon lenkkeily säässä kuin säässä kuuluu rutiineihin. Jos Markiz kuulostaa elämäsi koiralta, ole yhteydessä koiravaraajiimme! Markiz voisi matkustaa Suomeen vaikka heti.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.