Vertti

Sukupuoli: uros
Koko: suuri
Syntymäaika:

8.4.2012
Komea Vertti matkasi rajan yli omaan kotiin.

---

25.10.2011
Noin kuukausi sitten ilmestyi tarhan portille nainen, jonka perässä hihnassa rimpuili puolivuotias pojankoltiainen. Nainen raotti porttia ja tyrkkäsi pojan aitaukseen.

Ei jäänyt rouva vastailemaan kysymyksiin, vaan heilautti kaaressa kättään ja kaasutteli pois paikalta. Vertin onneksi poika ehdittiin viedä turvaan ennen kuin vieras lauma olisi tehnyt pojasta muhennosta.

Vertti jätti taakseen kysymyksen, johon tuskin saamme vastausta. Poika siis syytä tuntematta hylättiin tarhalle. Vertti on nyt noin 7kk ikäinen ja aikamoisen komean kokoinen nuorukainen. Korkeutta on tähän mennessä kertynyt noin 65 sentin verran ja lihaksiakin pojasta löytyy. Vertti on leikkisä poika, mutta leikeissään hieman kovakourainen. Vertti rakastaa toisia koiria eikä tähän mennessä koirien kanssa ole ollut mitään ongelmia. Ihmisiä Vertti pitää kaltaisinaan ja leikin tiimellyksessä välillä käyttää hampaitaan, kuten koirilla keskenään on tapana. Ison pojan sisässä asuu kuitenkin vielä hellä pieni poika, joka painaa päänsä kiinni ihmiseen ja nauttii silminnähden hyväilyistä.

Vertin olisi hyvä päästä tarhalta omaan kotiin mahdollisimman nopeasti, että sopeutuminen kotikoiran elämään pääsisi alkuun. Toivomme löytävämme ihmisen, jolla olisi aikaa ja kokemusta hieman vaativammankin koiran koulutuksesta. Huumorilla ja määrätietoisuudella Vertistä uskon kuoriutuvan vaikka millaisen tottelevaisuusvalion, ja Vertin rakastaessa kaikenlaisia nameja, on poika varmasti valmis vaikka kuperkeikkoihin, jos oma ihminen niin haluaa. Verttiä emme luovuta pienten lasten perheeseen.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.