Rizik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (62 cm, 32 kg)
Syntymäaika: 2004

5.12.2012
Rizik sai jäädä pysyvästi hoitopaikkaansa.

18.6.2012
ERITYISADOPTIO. Rizik on odottanut omaa kotiaan Suomessa pitkään. Se on ihmisille erittäin lempeä ja seuraa rakastava poika, joka pitää pitkistä lenkeistä, mutta osaa sisällä rauhoittua hienosti.

Toisista koirista Rizik ei edelleenkään pidä mitenkään kovasti. Kotihoitajan luona ollessaan Rizik on kyllä tottunut hyvin paikan muihin koiriin, joissa on uroksia ja narttuja, ja usein vierailevat kaverikoiratkaan eivät enää aiheuta rähinää. Eli rauhallisella totuttelulla hyväksyy toiset koirat.

Rizik sopisi parhaiten jo koirakokemusta omaavaan kotiin, sillä Rizikiltä löytyy tarvittaessa omaa tahtoa. Rizikiin saa silti hyvän kontaktin ja poika kuuntelee ja ymmärtää ihmisiä hyvin.

Rizikin oikean silmän vilkkuluomi on joskus vaurioitunut, eikä silmä näin ollen puhdistu yhtä tehokkaasti kuin terve. Tästä syystä siinä on ollut ilmeisen pitkäaikainen tulehdus, joka on jo saatu kuriin, mutta vaatii ainakin toistaiseksi jatkuvan tippalääkityksen, joka maksaa noin 8 €/kk. Silmää täytyy myös puhdistaa säännöllisesti, mikä ei onneksi ole vaikeaa, koska Rizik antaa hoitaa hyvin itseään. Myös kynsien leikkaus ja korvien puhdistus sujuvat hienosti, mutta suihkuvettä Rizik pelkää. Seisova vesi sopii kuitenkin Rizikille hyvin, ja poika ui mielellään järvessä lämpiminä päivinä.

Rizik arvostaa kodin lämpöä, on rauhallinen ja sisäsiisti. Rizik on hiljainen ja tasainen koira, joka ei pienistä hätkähdä.

Remmissä kävely Rizikiltä sujui hienosti ja se onkin erinomaista kävelyseuraa osatessaan kävellä nätisti ihmisen rinnalla.

Upea punainen Rizik odottelee yhteydenottoasi Hämeenkyrössä.

Katso video Rizikistä kotihoitopaikassa:

Rizik kotihoidossa

Rizik kotihoidossa2

19.1.2011
Rizikiä kohtasi onnenpotku! Poika pääsi tarhalta Suomeen sijaiskotiin omaa kotia etsimään. Heti hoitopaikkaan saavuttuaan Rizik osoittautui täydelliseksi kotikoiraksi; Rizik kävi eläinlääkärin tarkastuksessa Suomeen tultuaan ja lukuun ottamatta toisesta silmästä jo hoidettua bakteeritulehdusta, poika on perusterve. Vanhoja arpia kadun kasvatilla toki on, ne ovat mahtavalla pojallamme muistona menneisyydestä. On selvää, että Rizik on joskus ennen kadulle joutumistaan ollut kotikoirana, niin helppoa on pojan sopeutuminen tarhakoirasta kotikoiraksi ollut. Irinan tarhalle Rizik on haettu erään pankin pihasta. Nyt sijaiskodissa omaa ihmistään odottava Rizik on valmis muuttamaan omaan pysyvään kotiin. Paras koti pojalle olisi sellainen, jossa se saisi nauttia kodin lämmöstä ja omasta pehmeästä makuupaikasta, ulkokoiraksi Rizik ei enää kaipaa.

3.9.2011
Rizik on odottanut omaa kotia hoitopaikassaan jo puoli vuotta. Se on surullisen pitkä aika koiralle, jossa ei ole mitään vikaa. Rizik on ihana, vähän juro ukko, joka innostuu kuitenkin välillä pentumaiseen leikkiin. Oman perheen kesken Rizik on pehmeä nallekarhu, joka on tottunut elämään muiden koirien, kissojen ja kouluikäisten lasten kanssa. Rizikiä e kuitenkaan varmuuden vuoksi suositella kissakotiin, eikä koirakaveritkaan ole välttämättömiä. Rizik ei lenkillä välitä muista koirista, mutta kotipihalle lauman ulkopuoliset vieraat eivät ole Rizikin mielestä tervetulleita. Vaikka Rizik on lempeä hoitoperheen vanhemmille lapsille, emme voi olla varmoja mitä köriläs tuumaa aivan pienistä lapsista.

Koska Rizik on isokokoinen katujen kasvatti, joka on tottunut pitämään itse huolen itsestään, tarvitsee poika ohjaajakseen johdonmukaisen ihmisen, jolle on koirakokemusta jo ennestään. Paha poika Rizik ei missään nimessä ole. Rizik on itsenäinen luonne, joka ilman ohjausta tekee omat päätöksensä. Huonosta taustastaan huolimatta Rizik rakastaa touhuta ja olla mukana perheen jutuissa, oli se sitten puutarhanhoitoa tai siivousta. Rizikille tärkeää on myös rapsutteluhetket ja kävelylenkit. Rizikille on hoitopaikassa opetettu perusasioita, kuten hihnakäyttäytymistä, ruuan odotusta, katsekontaktia ja luoksetuloa ja poika onkin valmis viimeinkin löytämään oman loppuelämän kotinsa.

Rizik painaa 32 kg ja säkäkorkeus on 62 cm. Rizik on kastroitu ja pojan arvellaan syntyneen vuonna 2004.

Katso video Rizikistä täältä.

Erityisadoptoitavien koirien kulukorvaus sovitaan tapauskohtaisesti normaalia pienemmäksi, sillä uudella omistajalla saattaa olla edessään eläinlääkäri- tai koulutuskuluja johtuen koiran iästä ja taustasta.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.