Milka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni-keskikokoinen (< 45 cm)
Syntymäaika: 02/2011

18.4.2012
Milka saapui autokyydillä Suomeen ja on tästä lähtien stadilaiskoira!

---

5.3.2012
Milkasta on kuoriutunut sosiaalinen ja iloinen tyttö. Kooltaankin tyttö on varsin pieni, joten missä odottelee tämän sievän pikkutytön koti?

Aiemmin Milka suhtautui vieraisiin ihmisiin vähän ujosti. Nyt ujous alkaa olla historiaa, ja tyttö tulee uteliaasti tervehtimään kävijöitä. Ei Milka vielä ole ihan valmis vieraaseen syliin kiipeämään, mutta silitykset tyttö ottaa vastaan onnellisena. Milka on luottavainen ja seurallinen koira, jonka ansaitsisi päästä mahdollisimman pian omaan kotiin reipastumaan vielä entisestäänkin.

Milka osaa kulkea hihnassa eikä se tarhalla juuri hauku, joten kerrostaloasuminenkaan ei tytön kohdalla ole varmasti poissuljettu vaihtoehto. Toki uuden kodin tulee kuitenkin edelleen varautua siihen, että ensimmäiset viikot uudessa kodissaan tyttö voi olla vähän ujo ja varovainen, mutta reipastuu siitä varmasti.

18.10.2011
Milka ja siskonsa Minea elelivät ensimmäiset kuukautensa viipurilaisessa kodissa, jos sitä nyt kodiksi voi sanoa. Lapsosista huolehdittiin vähän miten sattuu ja kun tytöt alkoivat varttua ja kasvoivatkin toivottua isommiksi, näytettiin niille kylmästi ovea. Milka ja Minea jäivät asumaan entisen kotinsa lähistölle toivoen, että kotitalon ovi vielä joskus heille avautuisi. Naapurin varakas rouva sääli siskoksia, mutta hänellä ei itsellään ollut mahdollisuutta ottaa koiria kotiinsa. Kadulla asuessaan siskoksista tuli varautuneita ja ne alkoivat kadottaa luottamustaan ihmisiin. Naapurin rouva päätti lopulta auttaa Milkaa ja Mineaa ja toimitti tytöt Pietariin eräänlaiseen koirien kuntoutuskeskukseen. Siellä tyttöjä sosiaalistettiin ihmisiin, muihin koiriin ja kissoihinkin. Lisäksi tyttöjä totutettiin kävelemään hihnassa ja muutenkin elämään ihmisen kanssa.

Kuntoutusjakson aikana rouva yritti etsiä koirille koteja tuttavapiiristään, mutta sellaisia ei vain löytynyt. Olisi ollut hyvin sääli palauttaa siskoksia takaisin kadulle, missä niiden uudet taidot olisivat unohtuneet hyvin äkkiä. Niinpä rouva päätti tuoda tytöt Irinalle toivoen, että siskoksille löytyisi hyvät kodit Suomesta. Nyt tytöille etsitäänkin pikaisesti omia koteja, jotta kuntoutuksessa opitut asiat eivät ehdi painua unholaan tarhaoloissa.

Milka on siskoksista reippaampi, mutta tämänkin tytön kohdalla täytyy tietysti muistaa sen lähtökohdat. Milka ei välttämättä ole heti täydellinen kotikoira, mutta kärsivällisellä opastuksella ja rohkaisulla Milkasta varmasti tulee sellainen. Milka on jo kuntoutuksessa osoittanut olevansa hyvin oppivainen ja sopeutuvainen tyttö, josta on varmasti vaikka mihin.

Kiltti luonne ja upea ulkonäkö, voisiko sitä koiratytöltä enempää toivoakaan? Milkan arvioidaan syntyneen helmikuussa 2011 ja tyttö on steriloitu. Tyttö on valmis matkustamaan Suomeen vaikka samantien.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.