Konsta

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 08/2011

1.11.2012
"Hei ! Kesä on mennyt ja elokuussa Konsta täytti 1 vuotta. Mökillä hän on viihtynyt loistavasti niin uiden kuin myös kaverin kanssa hulluna ravaten niin että sammalet vaan pöllyää.

Konsta painaa noin 35 kg ja säkä noin 68cm. Hän on kovin leikkisä ja pentumainen. Aina hän ei muista ettei ole enää sylikoira ja silloin on emäntä pulassa. Erittäin kauniisti kulkee ulkona eikä oikeastaan välitä vieraista ihmisistä. Ruoka maistuu entisenlailla mutta osaa odotta kauniisti että se saadaan kuppiin asti. Monta uutta asiaa on elämä hänelle tuonut ja vienyt kuten ennenkaikkea autopelko on mennyttä. Autolla kun pääsee mökille (40 km) niin se kannattaa ottaa lunkisti. Muutoin meidän yhteiselo sujuu kaikinpuolin mukavasti ja vielä aika isolti leikkien pitkin päivää. Nyt kun syyskausi on alkanut niin käydään taas kotonurkilla lenkillä ja ihania hajujahan siellä on. Tai niinkuin eilen hän löysi ojan pullollaan tuoretta sadevettä ja meni uimaan....

Syysterkuin Konsta ja Marja"

13.1.2012
Konstan kotihoitaja kertoo: Konsta on arviolta 5 kk vanha kuvankaunis isokorvainen urospentu. Ulkonäön ja rakenteen perusteella Konstassa voisi olla belgian- tai/ja saksanpaimenkoiraa.

Tällä hetkellä Konsta painaa n. 10kg ja painoa tulee varmasti ainakin tuplasti pojan kasvaessa. Konsta on tällä hetkellä hyvin laiha ja hänen ruokahalunsa on loppumaton. Konsta söisi mielellään kaiken heti ja kaverin ruuat kans. Kaverit ovat aika tiukasti käskeneet Konstaa pysymään omalla kupillaan ja hyvin se on mennyt kun koirat ovat itse saaneet selvittää ruokailujärjestelynsä.

Konsta on reipas, iloinen, itsenäinen ja toimelias, mutta hyvin vilkkaassa ympäristössä hieman arka ja varovainen. Kotiympäristöksi sopisi parhaiten rauhallisempi ympäristö, esim. omakoti- tai rivitalossa. Kaupunkiympäristö on Konstalle liian vilkasta, tosin se on vielä nuori ja voi tottua vaikka mihin. Konsta jakaa kodin kahden aikuisen koiran kanssa ja tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa. Konsta pitää kaikista ihmisistä ja menisi mielellään tervehtimään kaikkia ohikulkijoita. Konsta oli mukanani työpaikalla ja seurusteli aktiivisesti kaikkien työkavereiden kanssa. Kotona Konsta vahtii jonkin verran, tiedä ottaako vain mallia isommista tai onko se hänelle luoneenomaista.

Konsta on itsenäinen siinä mielessä että se mieluummin kulkee omia polkujaan ja tutkii paikkoja kuin esim. leikkii muiden koirien kanssa. Sisätiloissa se on seurallisempi pusuttelija. Sisäsiisteyttä harjoitellaan kovasti. Konsta pissii ja kakkii ulos silloin kun hänellä on siihen mahdollisuus, mutta jos ovi pihalle on kiinni kun hätä yllättää Konsta tekee tarpeensa pääsääntöisesti paperille. Yksinoloa on harjoiteltu muiden koirien seurassa ja hienosti on mennyt. Konsta ei tuhoa paikkoja juurikaan ja kengät yms. ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa. Konsta pysyy hienosti lauman mukana metsälenkeillä ja luoksetulo sujuu hienosti. Tosin Konsta on seikkailunhaluinen nuorimies joten tulevassa kodissa kannattaa jatkaa arkitottelevaisuuden harjoittelua. Konsta oppii erittäin nopeasti ja hänestä voi tulla hieno harrastuskaveri. Konstalle sopisi varmasti aktiivinen koti.

Konsta on kotihoidossa Inkoossa.