Jasia

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 12/2011

6.5.2012
Jasia seurasi sisarustensa esimerkkiä ja muutti omaan, suomalaiseen kotiin.

10.3.2012
Jasia on tytöistä pohtivaisin. Samalla kun tyttö hymyilee naama leveässä virneessä, se näyttäisi miettivän jo seuraavaa askelta; minne sen turvallisesti suuntaisi.

Ilta pimenee, syrjäinen katu Viipurin kaupungin laitamilla hiljenee. On täysikuu, pakkasta parinkymmenen asteen verran. Taivaalla tähden lento tai oikeammin putoaminen, jokunen talo tuprauttaa piipustaan savukiehkuran. Olgan tarhalla koirat ovat juuri pakkautuneet kylki kylkeä vasten selviytyäkseen pakkasyön kipuilusta. Sisällä talossa Olga silittelee onnekkaita, toisaalta epäonnisimpia, niitä, jotka eivät ulkona selviä ja samalla niitä, jotka joku ihminen hiljattain on heittänyt sydämestään.

Hiljaisuuden rikkoo koirien valtava haukunta. Olga menee ulos katsomaan. Mitään ei näy, ehkä tarkasti kuulostellen erottaa Ladan äänen, joka katoaa yöhön. Olga vetää kengät jalkoihin ja menee kurkistamaan aidan raosta. Pimeästä kuuluu hyvin pieni vaikerrus. Jos ei olisi koiria, nämä tarhan portille yön selkään hylätyt pennut olisivat tuona yönä tunteneet toisensa viimeisen kerran.

Siskokset Jasia, Jalia ja Jana sekä pieni miehen alku Jasha ovat jo unohtaneet tuon pelottavan yön ja saaneet varttua kuukauden verran Olgan hoivissa. Pikkuruiset mustat pennut ovat suloistakin suloisempia. Kuukausi sitten, kun näin pennut tarhalla, ne hoipertelivat vierekkäin ja päällekkäin ja pötköttelivät kilpaa vaalean punaiset massut pömpöllään.

Jasia on tytöistä pohtivaisin. Samalla kun tyttö hymyilee naama leveässä virneessä, se näyttäisi miettivän jo seuraavaa askelta; minne sen turvallisesti suuntaisi. Jasia on nyt kolmen kuukauden ikäinen ja etsii tositarkoituksella kotia. Pennun olisi hyvä mahdollisimman nopeasti päästä omaan kotiin, jossa se voisi luottaa omaan ihmiseensä ja jatkaa huoletonta pennun elämää pohtimatta sen enempää maailman ihmeellisyyksiä ja turvattomuutta.  

Jos kiinnostuit pakkastytöstä, täytäthän kotiselvityslomakkeen ja soitat koiravaraajillemme; Jasia hyvinkin voisi olla ystäväsi seuraavat 15 vuotta!  

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.