Rex

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2007

7.6.2012
Rex sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

7.4.2012
Rex on sopeutunut kotikoiran elämään loistavasti. Poika nautiskelee sohvalla kellimisestä, ulkoilulenkeistä ja rapsutushetkistä. Aluksi Rex hieman ikävöi kotihoitajansa perään, kun poika joutui jäämään yksin kotiin, mutta nyt yksinolotkin sujuvat jo hienosti. Rex on hyvin rauhallinen ja kiltti poika, joka rakastaa kovasti ihmisseuraa ja rapsutuksia. Ulkoilutkin sujuvat mukavasti. Tarhalla ollessaan Rex joutui muiden koirien kiusaamaksi, ja ilmeisesti sen vuoksi poika haluaa edelleen vältellä muita koiria. Rex ei räyhää hihnassa, se vain haluaa toiseen suuntaan, jos huomaa vastaan tulevan toisen koiran. Siksi elämä perheen ainoana voi hyvinkin sopia Rexille myös jatkossa. Pääosin Rex suhtautuu rauhallisesti ja ystävällisesti vieraisiin ihmisiin, mutta joitain vieraita Rex saattaa vähän pelätä. Poika ei silloinkaan kuitenkaan ole agressiivinen, vaan haluaa vain väistää. Kultainen herrasmies Rex on kotihoidossa Sipoossa.

---

Rexistä huomaa, että se on aikaisemmin elänyt ihmisten seurassa, koska se on ihmisiä kohtaan hyvin rakastava, ystävällinen ja luottavainen.

Rex on aiemmin asunut vanhan naisen luona koiralaumassa. Kun nainen ei enää pystynyt huolehtimaan koiristaan, tuotiin ne Irinan tarhalle etsimään uutta kotia ja siitä lähtien poika on asustanut tarhan isolla keskipihalla.

Huomiota saadakseen poika nostaa tassunsa ihmisen rinnuksille ja herrasmiesmäisesti lipaisee pienen pusun poskelle. Toisia koiria kohtaan Rex on yhtä suvaitsevainen kuin ihmisillekin. Se väistää mieluummin kuin alkaa rettelöidä ja käyttäytyy laumassa muutenkin kohteliaasti.

Tulevan kodin on kuitenkin varauduttava siihen, että jossain kohtaa mahdolliset menneisyyden möröt voivat nousta pojan mieleen. Tulevan kodin tehtävänä on myös kertoa pojalle, että sohvaa ei tarvitse merkata, vessanpöntöstä ei kuulu juoda, ruokapöydällä ei kuulu maata ja että emännän juhlakengät eivät ole puruleluja. Myös monet muut asiat ja käyttäytymismallit voivat olla pojalle alkuun epäselviä, mutta hyvän opettajan avulla fiksu poika taatusti oppii asian kuin asian.

Rex viihtyisi varmasti monenlaisessa kodissa. Emme tiedä miten poika suhtautuu pikkulapsiin, mutta kouluikäisiä ja sitä vanhempia lapsia vastaan Rexillä tuskin on mitään. Rex ei paljoa hauku, joten poika soveltuu myös kerrostaloon. Rexin kanssa ei tarvitse olla mikään himoharrastaja eikä tarvitse omata maratoonarin kuntoa, poika on varmasti ihan tyytyväinen siihen, että se pääsee päivittäisille lenkeilleen ja välillä koirapuistoon tai metsään juoksemaan. Kotona Rex varmasti puuhailee mielellään omistajiensa kanssa opetellen ehkä pikku temppuja tai leikkien vaikka namien etsintää.

5.6.11
Tarhaolot eivät ole tehneet Rex-pojalle hyvää. Käydessämme tarhalla, löysimme yllättäen Rexin tarhan sisätiloista. Ihmettelimme kovin, miksi Rex oli siirretty sisälle pieneen häkkiin yhdessä muutaman muun koiran kanssa. Tarhanpitäjä-Irina kertoi, että Rex on alkanut kiusata muita koiria ja aiheuttanut tappeluja ulkona, joten sitä ei voi enää pitää vapaana tarhan sisäpihalla. Niin vain tarhaolot ovat saaneet ennen niin sosiaalisen Rexin muuttumaan ja Rex purkaa stressiään ja ahdistustaan muihin koiriin.

Rexin olisi hyvä löytää oma koti pian, sillä se on selvästi ahdistunut tarhalla. Uskon, että kotioloissa Rexin käytös tasaantuu ja muiden koirienkin seura alkaa taas miellyttää. Varmuuden vuoksi, etsimme Rexille kuitenkin kotia mieluiten ainoana koirana tai mukavan tyttökoiran kaverina.

9.10.2011
Rexin viihtymättömyys tarhalla jatkuu. Se joutuu elämään sisätiloissa, koska ulkona se joutuu tappeluihin. Mutta kun poika pääsee tarhan ulkopuolelle lenkille, ei se onnellisuudella ole rajoja: se on edelleen se sama hellyydenkipeä ja kiltisti käyttäytyvä herra kuin aina aiemminkin. Mutta tarhalle takaisin poikaa ei meinaa saada millään ilveellä. Se haraa vastaan tarhan edustalla niin tarmokkaasti, että me vierailijat emme raaski pakottaa sitä sisälle ennen kuin on aivan pakko. Niinpä poika pääsee yhä vain uudelle lenkille, nauttimaan rauhallisesta ulkoilusta ja ihmisen jakamattomasta huomiosta. Rexin olisi todellakin aika löytää jo oma koti - kuka ymmärtäisi tarjota tälle sympaattiselle ja fiksulle pojalle kodin, josta sen ei enää koskaan tarvitse lähteä?

Katso video Rexistä:

Viipurin koirat - Rex

 

Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.