Pesonen

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 11/2011

6.5.2012
Pesosen kotihoitojakso päättyi, kun sille löytyi oma koti.

---

Tuntuuko joskus iltaisin sohvalla loikoillessa siltä, että voisihan sitä aikansa viettää vähän fiksummin kuin telkkarin ääressä köllien? Koirakaveri voisi olla kiva, tai vaikka uusi harrastus. Pesonen on vastaus ongelmaan.

21.3.2012
Pesonen on persoonallisen näköinen hurmaava, iloinen, leikkisä kaveri. Rodultaan Pesonen on harvinainen viipurinvipeltäjä ja hurmaa kaikki vastaantulijat suloisella nenävärityksellään. Pesosta vielä vähän pelottavat uudet ja oudot asiat, mutta poika kerää rohkeutta päivä päivältä lisää. Ei siis ole epäilystäkään etteikö tästä koirasta ole sohvaperunan liikuttajaksi ja uudeksi treenikaveriksi.

Pesonen antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet pienestä jännityksestä huolimatta ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Pesonen suhtautuu hoitoperheen koiriin kunnioittavasti, mutta kutsuu niitä myös leikkiin. Pesonen on treenaillut myös autossa matkustamista ja pojalla ei ole eroahdistusta. Ääntään tämä pentu osaa käyttää tarvittaessa, joten kerrostaloasumista tulee miettiä tarkkaan.

Pesonen on kotihoidossa Inkoossa.

---------

4.3.2012
Valitettavasti tarhalla asuminen ei ole tehnyt hyvää Pesoselle, ja poika on muuttunut kovin araksi. Poika kaipaisi kovasti kotia, jossa ujoa pentua jaksetaan totuttaa maailman ihmeellisyyksiin.

Pesonen on edelleen kiltti ja ystävällinen, mutta epäröi, kun huomaa pentutaloon tulevan vieraita ihmisiä. Turvallisinta on Pesosen mielestä kuikuilla tulijoita kopin oviaukosta. Varovasti Pesonen aina välillä tulee silti katsomaan, että kuka kumma sieltä tuli, ja jos vaikka vähän voisi saada jotain herkkuja. Uteliaisuutta pojalla edelleen riittää, mutta ihmisiin se on harmillisesti alkanut suhtautua varoen. Mitä nopeammin poika pääsisi omaan kotiin, sitä helpommin se voittaisi myös ujoutensa. 

28.2.2012
Mahtoiko Viipurin tarhalta vihdoin loppua laatikkopennut? Vai Viipuristako laatikot? Nääs nämä veljekset matkasivat tarhalle varsin erikoisella menopelillä! Oli jälleen aamuyö, tarhan nurkissa kylmää, kolkkoa ja pimeää. Tarhan ulkopuolella ei minkäänlaista liikennettä, näin ollen myös tarhakoirat olivat hiiren hiljaa. Pitkäkyntisen olisi ollut helppo liikkua. Tarhan liepeillä näkyivätkin yöllisen kävijän jättämät jäljet: auton renkaiden lumeen painamat urat ja iso saavi. Kyllä! Isoon saaviin kurkistamalla paljastui koko totuus. Siellä pillittävät pikkuruiset veljekset Viiru ja Pesonen. 

Pesonen on veljeksistä uteliaampi. Se viipottaa nelitassua tutustumaan vieraisiin, ja kun sen on varma vieraista, se pussailisi vieraat puhki. Pesosella on selkeästi myös ajattelukykyä! Kun veljensä Viiru pistelee pentujen joukossa, kiipeilee toisten yli ja heittää kuperkeikkaa, odottaa Pesonen sopivaa paikkaa hetken hievahtamatta; pentujonon syöksyessä paikalle, kääntää Pesonen peppunsa eteen ja taklaa koko jonon. Ja ihan kuin sitä naurattaisi päälle! Sitten se taapertaa peppu hassusti heiluen nuuskuttamaan kaikki kaatuneet kaverit kuin anteeksi pyytäen.

Pesonen on noin 3,5 kuukauden ikäinen, sillä on rokotukset on peffassa ja passi pakattuna eli poika olisi valmis matkaamaan omaan kotiin heti, kun oma koti on löytynyt.  

Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.