Lilu

Sukupuoli: narttu
Koko: Pieni, alle 10kg
Syntymäaika: 4/2012

26.12.2012
Heippa! Voitteko päivittää Lilun eli nykyisen Pepin kuulumisiin että Peppi on rohkaistunut paljon tulostaan asti ja tulee loistavasti toimeen "isoveljensä" Remun kanssa! Remu on opettanut Pepille leluilla leikkimisen jalon taidon sekä rauhallisesti ohittamisen lenkillä. Vielä tosin on paljon harjoiteltavaa, koirien kohtaamisen suhteen ja vieraiden hyväksymisen suhteen myös. Pikkuhiljaa kuitenkin edetään.

Peppi on älykäs pikkukoira, oppi kosketuskepin käytönkin vain muutamalla toistolla! Pepin tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu mahdollisesti agility ja/tai koiratanssi. Ketterä pikkuinen pomppaa erittäin korkealle! Peppi on barffannut heti kotiintulostaan asti. Aluksi kanankaulat ym. tuntuivat hieman pelottavilta ja epäilyttäviltä, mutta tässäkin asiassa isoveli on näyttänyt mallia kuinka luita ym syödään! :)

Perheeseen kuuluu isoveljen ja minun lisäksi avopuolisoni, rottatyttö Odessa ja neitokakadupariskunta Loki ja Freija. Odessa sekä linnut kiinnostavat tosi paljon Peppiä. Peppi haluaa olla aina mukana katsomassa, kun näille annetaan ruokaa. Myös lintujen herättäminen (kankaan nostaminen häkin päältä pois) on tärkeä aamutoimenpide, jota Peppi seuraa korvat pystyssä tomerana! :)

T. Annina ja Peppi sekä Remu, rotta Odessa ja neitokakadut
Loki ja Freija

27.11.2012
"Olimme sopineet hakevamme Pepin eli entisen Lilun kotihoidosta maanantaina 26.11. Minulla oli kaikki valmiina ja olimme puolilta päivin lähdössä Jyväskylästä Etelä-Suomeen.

Ystäväni oli mukana ja nauru ja ilo oli herkässä. Ajoimme n. tunnin verran, jonka jälkeen auton moottori alkoi pitää omituista ääntä. Yhtäkkiä auto vain hidastui eikä kiihtynyt lainkaan. Eikun vaan linja-autopysäkille ja soittelemaan jollekin, joka autoista tietää. Joku paikallinenkin siinä pysähtyi kysymään tarvitsemmeko apua. Kyllä. Joutsa oli lähellä. Huoltamolle soitto ja hinausauto paikalle. Huoltsikalla todettiin että autoni kytkin oli mennyt sököksi. Tänään ei ajettais minnekään. Ystäväni vanhemmat asui sattumoisin lähellä. Kyyti huoltamotyypiltä sinne ja saatiin puhuttua itsellemme laina-auto, joka kuitenkin saapuisi vasta myöhemmin. Eikun odottelua ja soittelua Pepin kotihoitajalle, että matkaan tuli nyt mutka, mutta pääsemme kuitenkin vielä tänään hakemaan tytön kotiin!

Kahvia ja evästä, auton odottelua, pohdiskelua. Milläs me takaisin Jyväskylään, kun takaisinpäin tullaan? Soitin äidilleni. Kysyin, voiko hakea meidät yöllä, puolenyön aikaan. Niin laskimme että olisimme silloin jo kotona. Toisin kävi. Olimme Pepin kotihoitopaikassa joskus yhdeksän pintaan. Juotiin kahvia ja juteltiin, Peppi murisi sohvan takana. Noh, vihdoin Peppi laitettiin kuljetuskoppaansa, jonka olen automatkoille hankkinut ja koira laina-autoon. Pientä ulinaa kuului, mutta se loppui melko nopeasti. Kotimatka oli vihdoin alkanut, mutta oli jo myöhä. Päästiin palauttamaan laina-auto ja hypättiin äitini kyytiin, joka ajoi meidät kotipihalle saakka. Kello oli jo lähemmäs kahta kun vihdoin Peppi pääsi omaan kotiin. Vanhempi koirani oli utelias uudesta tulokkaasta, mutta jätimme pikkuisen rauhoittumaan matkasta. Olimme kaikki lopen uupuneita, mutta oli se sen arvoinen reissu!

Tällä hetkellä Peppi on reipastunut jo hyvinkin nopealla tahdilla. Eikä takana ole kuin hakureissu ja eka yö. Pepin kanssa jo treenattu istumista, maahanmenoa, hihnassa kulkemista ja sitä, ettei uudesta isoveljestä tartte välittää tai pelätä, vaikka broholmer-urokseni onkin varmaan 5-6 kertaa Peppiä suurempi. Pepin uuden isoveljen nimi on Remu ja hän on ottanut uuden tulokkaan vastaan hienosti, jopa super-rauhallisesti! Rauhoittavia signaaleita hän käyttää Peppiin lähes koko ajan, siristelee silmiään, haukottelee, nuolee huuliaan. Kaikki on siis pienestä takapakista huolimatta sujunut jopa odotettua paremmin!

Terveiset kaikille lähettää Annina, Peppi ja Remu (+rottatyttö Ode ja neitokakadut Freija ja Loki)"

----------------------------

28.8.2012
Lilu on luonteeltaan utelias ja pentumaisen leikkisä ja tuntuu pärjäävän hyvin muiden koirien, ja kissojenkin seurassa.

Mainio Lilu on ehta sekoitus mäyristä, kenties belggaria ja schäferiäkin etenkin, jos tytön kasvojen värin ja vartalon muodon perusteella pitäisi rotu määritellä, mutta ei ole koiraa karvoihin katsominen; hyvin monia rotuja tytöstä on taatusti löydettävissä. Niin tai näin, se on varmaa, että persoonallisemman ja yksilöllisemmän näköistä koira-tyttöä saat tovin etsiä! Lilu on luonteeltaan utelias ja pentumaisen leikkisä ja tuntuu pärjäävän hyvin muiden koirien, ja kissojenkin seurassa.

Lilun toi tarhalle vanha rouva, joka oli löytänyt tytön harhailemasta yksinänsä tien piennarta. Lilu on kotvan asustellut tarhalla, terveeksi pennuksi todettu, madotettu, sirutettu ja rokotettu, ja tällä hetkellä noin 4kk ikäinen, töppöjalkainen koiraneiti on valmis matkaamaan maailmalle.

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.