Gabi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2007

27.7.2012
Gabista tuli oululaiskoira!

9.4.2012
Gabi on liikuttavan sympaattinen tyttö. Kovin kainosti se uskaltautuu hakemaan rapsutuksia, mutta niitä saadessaan tytön ilme muuttuu aivan ylionnelliseksi.

Gabi on asunut Irinan tarhalla jo ainakin kolme vuotta. Gabi ei tee itsestään koirajoukossa mikäänlaista numeroa, katselee vain rauhallisesti muiden koirien sähläämistä ympärillään. Kun huomaan tämän tarkkaavaisen kiinnostuneesti minua katselevan tyttösen ja houkuttelen sen luokseni, tulee Gabi viereeni hyvin onnellisen näköisenä. Kerrankin joku huomasi tämän ujon tytön!

Kun aloitan Gabin silittämisen, muuttuu tytön ilme vieläkin onnellisemmaksi. Sen koko naama alkaa hymyillä, ja kainosti se painaa päätään minua vasten. Miten koira voikin olla pienestä asiasta kiitollinen. Riehakkaammat koirat yrittävät ängetä väliimme, eikä Gabi kilttinä tyttönä uskalla ajaa niitä pois. Minä sitten pidän Gabin puolia, että tyttö kerrankin saisi nauttia rauhassa ihmisten huomiosta, joka sille tuntuu olevan niin tärkeää, vaikka tyttöä vähän jännittääkin.

Gabin ensimmäisistä vuosista ei ole mitään tietoa. Ehkä se on saanut asua pari vuotta jonkun kotikoirana, ennen kuin se on laitettu Viipurin katuja mittailemaan. Tai ehkä se ehti asua muutaman vuoden torin laidalla turistien ruokittavana, ennen kuin joku toimitti sen Irinalle. Nyt Gabi on jo kuitenkin ehtinyt elää useamman vuoden tarhalla, joten selvää on, että muutos kotikoiraksi tulee olemaan tytölle iso juttu.

Gabi on kuitenkin niin ihmisrakas ja hyväntahtoinen koira, että uskoisin se sopeutuvan vielä hyvin elämään kodissa. Uuden omistajan tulee kuitenkin tietysti muistaa, että sopeutuminen ja uusien asioiden opettelu vie aikaa myös aikuiselta koiralta: Gabi ei todennäköisesti osaa kulkea hihnassa, eikä se välttämättä ole heti sisäsiisti. Mutta takuulla molemmat taidot tyttö oppii nopeasti, kunhan uudella omistajalla riittää viitseliäisyyttä tytön rauhalliseen opastamiseen.

Gabi olisi varmasti onnellinen, jos uudessa kodissa olisi rauhallinen toinen koira antamassa tukea uuden elämän opettelussa. Vilkkaan pennun tai kovin dominoivan toisen koiran kanssa Gabi ei välttämättä olisi parhaimmillaan, mutta toisen ystävällisen, aikuisen nartun tai uroksen kanssa Gabi tulisi varmasti hyvin juttuun. Välttämättä kaupungin keskusta ei myöskään olisi Gabille se ihannepaikka, mutta muuten kerrostaloasuminen ei ole mitenkään poissuljettua, Gabi kun vaikuttaa erittäin hiljaiselta koiralta.

Gabin kodinsaantimahdollisuudet eivät ole suuret, onhan se jo keski-ikäinen, huomaamattoman näköinen ja oloinen tyttö. Mutta Gabikin ansaitsee mahdollisuuden kaikessa liikuttavassa vaatimattomuudessaan. Jos uskot, että voisit tarjota tälle sympaattiselle ja rauhalliselle koirarouvalle onnellisen tulevaisuuden, ota yhteys koiravaraajiimme. Gabin paperiasiat ovat olleet jo vuosia kunnossa, joten tyttö odottaa vain uuden omistajansa kutsua Suomeen.

Katso video Gabista:

Viipurin koirat - Gabi

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.