Changa

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 28.5.2012

2.11.2012
Changa on adoptoitu.

28.8.2012
Changa-tyttö on kuin lelukoira, mutta kyllä se on ihan aito pentu: se osaa murista, painia, nipistää naskalihampaillaan ja sitten taas vähän söpöstellä.

Changa ja sen sisarukset Chuk, Chip ja Chunga näkivät maailman Olgan luona toukokuun lopussa. Pentujen emo Belka oli hylätty aivan viimeisillään mittailemaan Viipurin katuja, mutta onneksi Olga kuuli pienestä yksinäisestä koirarouvasta ja pelasti sen luokseen synnyttämään ja kasvattamaan pennut.

Nyt sisarukset alkavat olla siinä iässä, että omien tassujen koetteleminen maailmalla alkaa olla ajankohtaista. Mitä pikemmin, sen parempi, sillä tarha ei koskaan ole paras paikka pennulle varttua nuoreksi koiraksi. Pentujen emo Belka on hieman jackrusselinterrieriä muistuttava ystävällinen ja rauhallinen tyttö, joten näistäkään vilistäjistä tuskin kasvaa ihan valtavia jättiläisiä, vaikka russelia vähän isommiksi voivatkin venähtää.

Syötävän söpö Changa näyttää ihan lelukoiralta, mutta kyllä se on ihan aito pentu: ärisee, murisee, nappaa kaveria hännästä ja simahtaa sitten kesken kaiken nukkumaan. Sitten taas se söpöstelee, tulee tapittamaan silmiin silityksien toivossa. Changa ujostelee vielä aavistuksen vieraita ihmisiä, mutta hetken tutkailun jälkeen se on valmis tekemään tuttavuutta myös uusien ihmisten kanssa.

Changan sukupuussa on hyvin todennäköisesti terrieriä, joten uuden omistajan on oltava sellainen, joka jaksaa tarjota todennäköisesti aktiiviseksi tyttöseksi varttuvalle Changalle riittävästi terrierimäistä tekemistä. Changa-tyttö voisi matkustaa Suomeen jo varsin pian eli noin syys-lokakuun vaihteessa.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.