Luka

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 07/2011

12.12.2012
Lukaa potkaisi onni. Se sai kodin maaseudulta, missä sillä on kaverinaan toinen viipurilaiskoira.

28.11.2012
Ujo Luka napattiin Suomeen ihmettelemään kotielämää. Eihän Luka ollut eläessään nähnyt, että asutaan sisällä, nukutaan pehmeissä pedeissä, ja ruokaa riittää jokaiselle!

Pikkupennusta saakka tarhalla kasvaneelle Lukalle kaikki on uutta ja outoa. Vajaan viikon kotihoitojakson jälkeen Luka on yhä väsynyt ja vetäytyvä. Kauniisti se kuitenkin antaa suorittaa tarvittavat hoitotoimenpiteet ja muut koskettelut. Luka viihtyy ihmisten läheisyydessä, muttei ole vielä ihan varma, kuinka niihin suhtautuisi. Huolestunut ilme silmissään Luka miettii, että uskaltaltaisiko niihin luottaa. Ajan myötä huoli toivottavasti väistyy sen silmistä ja elämässä alkaa olla myös ilon hetkiä. Toistaiseksi se ei vielä ymmärrä mitään leluista, koirakaverin leikkiinkutsuista tai ihmisen tarjoamasta hellyydestä.

Luka haaveilee rauhallisesta perheestä ja kodista, joka ei olisi ihan vilkkaimmalla alueella. Reipas koirakaveri voisi auttaa Lukaa sopeutumaan. Kotihoitopaikassaan olevaan tyttökoiraan Luka on suhtautunut hillityn ystävällisesti. Kissoihin se ei ole kiinnittänyt minkäänlaista huomiota.

Lukan kokoarvio on n. 50 cm ja 17 kg, joten se on pienehkö keskikokoinen. Se on tällä hetkellä kotihoidossa Vantaalla.

25.10.2012
Kun viimeksi kävimme tarhalla, tervehti meitä ilahduttavasti reipastunut Luka. Enää se ei luikkinut seinänvieriä pitkin karkuun tarhavieraita, vaan tuli reippaasti haistelemaan ja hakemaan nameja.

Luka asustaa suuressa aitauksessa pääasiassa samaan ikäluokkaan kuuluvien koirien kanssa. Luka vaikuttaa aina tavatessamme kovin väsyneeltä ja ihmekös tuo, kun ei kaikilla koirilla ole edes kunnollista makuupaikkaa. Luka nuokkuu usein seisaaltaan. Olisi todellakin tämän pienen pojan aika päästä omaan pehmoiseen petiin!

Katso video Lukasta:

Viipurin koirat - Luka

19.10.2011
Pennut eivät saa tarhalla tarpeeksi ihmiskontakteja, joten Lukan olisi hyvin tärkeä päästä pian omaan kotiin ja ihmisten ilmoille sosiaalistumaan. Kesän lopulla äitikoira pyöräytti pellon reunaan pentueellisen pieniä palleroita. Siellä pienet tuskin olisvat selvinneet hengissä kauaakaan, joten kävi todellinen tuuri, että eräs autoilija huomasi pentueen. Pikkuiset kiikutettiin Irinan hoiviin.

Luka on pennuista selvästi ujoin ja jättäytyy mielellään sisarustensa taakse piiloon. Kun Luka joutuu eroon muista pennuista, meinaa pienelle pojalle iskeä paniikki. Tutun ihmisen seurassa Lukan koko olemus muuttuu ja poika selvästi huokaisee helpotuksesta ja rentoutuu. Vieraat ovat Lukan mielestä ihan kivoja kunhan pysyvät vähän kauempana. Jos Lukan yrittää ottaa syliin, alkaa poikaa jännittää kovasti. Tutun ihmisen seurasta Luka kuitenkin selvästi nauttii. 

Lukan luottamuksen eteen joutuu varmasti tekemään hieman töitä, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Oma ihminen tulee olemaan Lukalle kaikki kaikessa ja ehdottomasti Lukalle se maailman tärkein asia. Lukalle etsitään kotia, joka tutustuttaa pienen ujon pojan kaikkiin koiranpentuna olemisen ihanuuksiin ja kertoo Lukalle, että sen ei tarvitse enää koskaan pelätä mitään eikä ketään.

Katso video Lukasta:

Viipurin koirat - Luka

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.