Simka

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 11/2010

6.8.2012
Simka adoptoitiin Ruotsiin.

24.1.2012
Simka Kultapoika istuu ulkona aitauksen nurkassa hiljaa odottaen. Aitauksen muut koirat, kymmenkunta nuorta urosta, hyppivät aitaa vasten hurjasti innosta haukkuen. Simkaa ei näytä pelottavan, poika on rento ja uteliaan näköinen. Se vaan ei viitsi riehua ja rähistä muiden mukana. Aitaukseen mentäessä tulee Simkaankin eloa ja se astelee tönivän ja vellovan lauman keskellä katsomaan, olisiko tarjolla jotain mukavaa, ehkä silitystä - tai mikä vieläkin ehkä parempaa, nameja.

Simka vaikuttaa välinpitämättömältä muita koiria kohtaan. Kilpailussa herkuistakaan ei Simka provosoidu rähähtämään kenellekään, vaikka saa oman osansa tölvimisestä ja päälle hyppimisestä. Simka on hyvin rauhallinen ja eleetön, mutta pojan silmät ovat valppaat ja uteliaat. Simka on jo kauan kaivannut omaa kotia, jossa sillä on hiukan rauhaa ja jossa ei tarvitse kilpailla kaikesta tai tyytyä vain rippeisiin.

Simkan velipoika asustaa jo Suomessa ja on osoittautunut kultakimpaleeksi. Toinen kultakimpale odottaa yhä Viipurin tarhalla onnellista ottajaansa.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.

Puhelut Simkasta: Kirsi, joka päivä klo 17-18. p. 045 200 2239

11.5.2011
Huokaisemme syvään, keräämme voimamme ja astumme sisään häkkiin, jossa vastassa on kymmenkunta hyppivää ja haukkuvaa nuorta karvanaamaa. Jokainen niistä yrittää saada osakseen kaiken liikenevän huomion.

Hälinän hieman rauhoituttua huomaan parin metrin päässä kauniin ruskean pennun, joka tarkkaavaisena katselee suoraan silmiin. Simka-poika siinä tutkailee tulleita vieraita rauhallisena ja katse kertaakaan värähtämättä. Menen pojan luokse ja, voi että kuinka poika ilostuu kun hänet sittenkin huomattiin. Pieni häntä vispaa puolelta toiselle ja saan monen monta märkää pusua. Simka on ikäisekseen yllättävän rauhallinen, eikä innostuksestaan huolimatta hypi ja riehu holtittomasti. Simka tuntuu ottavan uudet ihmiset ja asiat vastaan tyynen rauhallisesti turhia hötkyilemättä tai panikoimatta. Poika varmasti miettii, että tuskin se elämä tästä enää hullummaksi voi mennä, joten mitä sitä turhaan jännittämään. Mietteliään ulkokuoren alta löytyy kuitenkin lopulta myös se vilperimpi puoli. Simka huomaa takistani roikkuvat narut ja silloin houkutus käy pojalle liian suureksi. Pieni ilkikurinen pilke silmässä poika alkaa kiskoa ja retuuttaa takkini narua ja juoksee sitten suu naurussa kauemmas. Hetken päästä tunnen taas kiskaisun takissani ja Simkahan se siinä yrittää jälleen saada takin narua itselleen.

Simka on valloittava nuorimies, josta löytyy sekä harkitsevuutta, että iloista pentumaista energiaa. Tulevalta kodilta Simka odottaa yhteisiä leikkituokioita, vaeltelua metsissä ja niityillä tai vaikka kaupungin kaduilla, maistuvia ruokahetkiä, päiväunia vierivieressä ja sylikaupalla rakkautta. Rakkauden lisäksi Simka tarvitsee kuitenkin tietysti myös rajoja ja koulutusta, jotta pojasta tulee kunnon koirakansalainen eikä naapuruston kauhu.

Simkan arvioidaan syntyneen marraskuussa 2010 eli poika on nyt noin 6kk ikäinen. Simka odottaa sirutettuna ja rokotettuna matkalippua uuteen kotiin ja uuteen parempaan elämään.