Jana

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 12/2011

18.4.2012
Janan matka vei Suomeen, ikiomaan kotiin.

10.3.2012
Jana on kaunis, mutta surusilmäinen pentu, ihan kuin se kantaisi kaikki sisarusten murheet matkassaan. Tämä pikkuruinen tyttö ansaitsisi elämäänsä oman ihmisen, joka silittäisi pois kaikki sen murheet ja huolet!

Ilta pimenee, syrjäinen katu Viipurin kaupungin laitamilla hiljenee. On täysikuu, pakkasta parinkymmenen asteen verran. Taivaalla tähden lento tai oikeammin putoaminen, jokunen talo tuprauttaa piipustaan savukiehkuran. Olgan tarhalla koirat ovat juuri pakkautuneet kylki kylkeä vasten selviytyäkseen pakkasyön kipuilusta. Sisällä talossa Olga silittelee onnekkaita, toisaalta epäonnisimpia, niitä, jotka eivät ulkona selviä ja samalla niitä, jotka joku ihminen hiljattain on heittänyt sydämestään.

Hiljaisuuden rikkoo koirien valtava haukunta. Olga menee ulos katsomaan. Mitään ei näy, ehkä tarkasti kuulostellen erottaa Ladan äänen, joka katoaa yöhön. Olga vetää kengät jalkoihin ja menee kurkistamaan aidan raosta. Pimeästä kuuluu hyvin pieni vaikerrus. Jos ei olisi koiria, nämä tarhan portille yön selkään hylätyt pennut olisivat tuona yönä tunteneet toisensa viimeisen kerran.

Siskokset Jasia, Jalia ja Jana sekä pieni miehen alku Jasha ovat jo unohtaneet tuon pelottavan yön ja saaneet varttua kuukauden verran Olgan hoivissa. Pikkuruiset mustat pennut ovat suloistakin suloisempia. Kuukausi sitten, kun näin pennut tarhalla, ne hoipertelivat vierekkäin ja päällekkäin ja pötköttelivät kilpaa vaalean punaiset massut pömpöllään.

Jana on kaunis, mutta surusilmäinen pentu, ihan kuin se kantaisi kaikki sisarusten murheet matkassaan. Tämä pikkuruinen tyttö ansaitsisi elämäänsä oman ihmisen, joka silittäisi pois kaikki sen murheet ja huolet! Jana olisi sitten vuorostaan valmis kuuntelemaan omistajaansa niin ala- kuin vastamäissä ja rakastamaan ihmistään koko pienen pienellä sydämellä! Pieni toive tytöllä olisi uudelle omistajalleen: Jana haluaisi pikkuruisen oman pedin, muutaman puruluun, joista se pari voisi piilottaa pahan päivän varalle ja yhden pureskella aikansa kuluksi. Ja vielä oma ruokakuppi, johon tulisi ruokaa joka päivä, olisi tyttöä sentään!     

Jana on valmis huristelemaan kohti Suomen rajaa. Jos voit tarjota tytölle kodin ja ennen kaikkea olet valmis kohtamaan elinikäisen ystävän, kannattaa olla nopea! Ensin kotiselvityslomake ja sitten soitto, siitä ystävyys voi alkaa!

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.