Vita

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni-keskikokoinen (n. 40cm, 13kg)
Syntymäaika: 2008

18.8.2012
Vita on adoptoitu!

12.5.2012
Vita on parhaassa iässä oleva elämäniloinen koira, joka odottaa yhteydenottoja Vihdissä.

Vitan kotihoitaja kuvailee tyttöä näin:
"Vita on eloisa ja elämäniloinen koira, jolla vauhtia riittää. Vita osaa kuitenkin myös rauhoittua, ja vetäytyy omalle paikalleen luita järsimään ja nukkuu siellä yöt rauhallisesti. Vita on nokkela ja utelias, tottelevainen selviytyjätyyppi. Vita pitää ihmisistä ja on hyvin kiintynyt hoitajaansa, mutta jää kuitenkin rauhallisesti kotiin koirakavereidensa kanssa työ- ja koulupäivien ajaksi. Mitään merkkejä eroahdistuksesta ei ole ollut ja hoitotoimenpiteet sujuvat mutkitta. Vita arastelee uusia ihmisiä aluksi, jolloin se saattaa haukkua heitä, mutta jos se saa edetä oman aikataulunsa mukaan, uteliaisuus saa pian vallan ja Vita lähteekin tekemään tuttavuutta. Vita ujostelee alkuun moniakin asioita, eikä selvästikään ole tottunut kotikoiran elämään, mutta tässä on vauhdista ja uteliaisuudesta apua: Vita ei jää kyhjöttämään vaan pomppii iloisena eteenpäin ja tutkimaan asioita. Sillä jännätkin asiat ovat siitä kuitenkin mielenkiintoisia ja niitä pitää mennä ainakin vähän vilkaisemaan.

Hoitokodin koirien ja kissojen kanssa Vita tulee moitteetta toimeen. Vita ainoastaan puolustaa kissoilta ja koirilta ruokaansa ja luitaa ärähtelemällä, mikä on sen taustaan nähden aika ymmärrettävää. Vita saakin aina syödä rauhassa ja etäällä muista, eikä sen enempää edes hyöki. Kaikissa muissa tilanteissa Vita väistää muita eläimiä kauniisti. Vitalla kuitenkin joskus riittää vauhtia ja tämä käy hieman kissojen hermoon. Vita leikkisi koiriemme kanssa mielellään, mutta sen eloisa hyppely on niille vähän liikaa, Vitaa pienempiä kun ovat, joten olisikin mukavaa, jos Vitan tulevassa kodissa olisi ystävällinen ja leikkisä, ja Vitan kokoinen tai isompi koirakaveri. Vitan hampaat on Suomessa hoidettu ja turkin kuntokin rupeaa hyvällä ruualla ja lisävitamiineilla ja -ravinteilla pikkuhiljaa paranemaan. Vitalla on hyvälaatuinen ienkasvu ylähuulessa, joka on todennäköisesti ollut koiralla jo kauan. Se ei haittaa tällä hetkellä koiraa mitenkään, mutta sitä on hyvä pitää silmällä. Vita on kotihoidossa Vihdissä."

---

27.7.2011
Olga soitettiin loppukeväästä 2011 hätiin, kun eräästä asunnosta löytyi lauma koiria, jotka olivat olleet ilman vettä ja ruokaa jo pitemmän aikaa.

Suurin osa koirista menehtyi tai jouduttiin lopettamaan, mutta kaksi pientä tyttöä Olga sai hoidettua elävien kirjoihin. Nyt tytöt ovat asuneet Olgalla parisen kuukautta, saaneet syödäkseen ja vahvistuneet niin, että Olga toivoo neitosten löytävän omat, lopulliset, rakastavat kodit Suomesta. Fyysisesti Vita ja Verka vaikuttavat olevan kunnossa, mutta henkiset arvet voivat olla syvällä. Näille tytöille etsitään erittäin sitoutuneita omistajia, jotka muistavat, mistä oloista tytöt ovat peräisin.

Vitaa Olga luonnehtii ujoksi tytöksi. Ujohko Vita ehkä onkin, mutta Olgan luona vieraillessa ei mene kauaakaan, kun myös Vita uskaltautuu ihmettelemään, mitä vieraita taloon tupsahti. Kun Vita viimein antaa koskea ja silittää, ei silittelystä loppua enää tulekaan -se tuntuu niin mukavalta. Vita ei vaadi eikä kerjää, se pyytää kainosti ja varovasti, astuu askelen lähemmäs, kun silittävä käsi meinaa kadota. Käytökseltään Vita on aivan ihastuttava tyttö. Vita asuu Olgan talossa isohkon koira- ja kissalauman seassa ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Koska Vita on hiukan ujo ja tottumaton ihmishälinään sekä kaupungin vilskeeseen, Vitalle etsitään rauhallista kotia ilman pieniä lapsia. Ihanteellinen asuinpaikka Vitalle olisi joko maaseudulla tai ainakin syrjässä vilkkaimmasta keskustasta.

Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.