Jalia

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 12/2011

18.4.2012
Jalia muutti omaan, suomalaiseen kotiin.

10.3.2012
Jalia rakastaa siskoja ja veljeään ylitse kaiken eikä se tiedä parempaa kuin kömpiä sisarustensa kylkeen niin lähelle kuin se vain mitenkään on mahdollista ja tuhista siinä, ihan hiljaa, pienen pennun unta.

Ilta pimenee, syrjäinen katu Viipurin kaupungin laitamilla hiljenee. On täysikuu, pakkasta parinkymmenen asteen verran. Taivaalla tähden lento tai oikeammin putoaminen, jokunen talo tuprauttaa piipustaan savukiehkuran. Olgan tarhalla koirat ovat juuri pakkautuneet kylki kylkeä vasten selviytyäkseen pakkasyön kipuilusta. Sisällä talossa Olga silittelee onnekkaita, toisaalta epäonnisimpia, niitä, jotka eivät ulkona selviä ja samalla niitä, jotka joku ihminen hiljattain on heittänyt sydämestään.

Hiljaisuuden rikkoo koirien valtava haukunta. Olga menee ulos katsomaan. Mitään ei näy, ehkä tarkasti kuulostellen erottaa Ladan äänen, joka katoaa yöhön. Olga vetää kengät jalkoihin ja menee kurkistamaan aidan raosta. Pimeästä kuuluu hyvin pieni vaikerrus. Jos ei olisi koiria, nämä tarhan portille yön selkään hylätyt pennut olisivat tuona yönä tunteneet toisensa viimeisen kerran.

Siskokset Jasia, Jalia ja Jana sekä pieni miehen alku Jasha ovat jo unohtaneet tuon pelottavan yön ja saaneet varttua kuukauden verran Olgan hoivissa. Pikkuruiset mustat pennut ovat suloistakin suloisempia. Kuukausi sitten, kun näin pennut tarhalla, ne hoipertelivat vierekkäin ja päällekkäin ja pötköttelivät kilpaa vaalean punaiset massut pömpöllään.

Jalia rakastaa siskoja ja veljeään ylitse kaiken eikä se tiedä parempaa kuin kömpiä sisarustensa kylkeen niin lähelle kuin vain mitenkään on mahdollista ja tuhista siinä, ihan hiljaa, pienen pennun unta.  Jalian olisi hyvä päästä tarhalta omaan kotiin, jossa se voisi tyydyttää läheisyyden tarpeensa oman ihmisensä sylissä rapsuteltavana ja hellittävänä ja totutella pikku hiljaa kotikoiran elämään. Jaliasta uusi omistaja tulee varmasti saamaan mitä uskollisimman ystävän!

Jos kiinnostuit pakkastytöstä, täytäthän kotiselvityslomakkeen ja soitat koiravaraajillemme; Jalia on valmis muuttamaan omaan kotiin ihan heti, kun se sopiva koti on koiratytölle löytynyt! 

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.