Chibi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni (n. 33 cm, 7 kg)
Syntymäaika: 2010

2.8.2012
Moi! Täällä Chibi. Minä olen nykyisin stadilaiskoira – asun siis  Helsingissä ja siellä tarkemmin Ylä-Malmilla omakotitalossa. Täällä  olen pitänyt majaani lähes kuukauden.

Minulla on täällä kotona seurana  emäntä, isäntä ja kolme tyttökissaa ikäjärjestyksessä Vuokko, Purre ja  Napero. Vuokon ja Purren kanssa tulen hyvin toimeen. Ne on kovia  mimmejä, eikä niille tohdi pahemmin ryppyillä. Sitä olen koettanut,  mutta huonoin tuloksin. Naperon kanssa emme ole vielä samalla  aaltopituudella – se kissa kun haluaa koko ajan puskea minua ja  osoittaa hellyyttään, ja eihän tämmöinen äijä kun minä semmoista voi  suvaita.

Lenkillä käyn kolmesti päivässä. Emäntä on hienosti jaksanut nousta  työpäivinä kuudelta lenkittämään minua, ja pääsen aina lenkille heti  kun emäntä tulee töistä. Illalla ennen nukkumaan menoa tehdään sitten  pieni pissalenkki. Minä vähän rähisen muille koirille, sillä pitäähän  sitä emäntää puolustaa kun ei se sitä itse osaa. Emäntä näyttää vahvalta, mutta se johtuu vaan siitä, että se on vähän ylipainoinen.  En kuitenkaan ole vihainen muille koirille, vaan nuuskuttelujen  jälkeen minä olen jo hyvää pataa muiden koirien kanssa. Pelkään vähän  linja-autoja ja moottoripyöriä, kun niistä lähtee niin kova ääni,  mutta emäntä ei nykyisin edes vie minua enää minnekkään sellaisen tien  varteen lenkkeilemään, jossa kulkee paljon autoja. Hyvä niin.

Minä olen Suomeen kotiutumiseni jälkeen syönyt jo yhden  antibioottikuurin. Eläinlääkäri epäili, että minulla on joku  hengitystieinfektio, koska pärskin tosi tiuhaan ja eläinlääkäri  kuunteli keuhkojani ja sanoi etteivät hengitysääneni ole normaalit.  Hammaskiveäkin minulla kuulemma on kohtalaisesti, ja se pitäisi poistaa. Emännän pitää viedä siis minut piakkoin uudestaan tuohon  Malmin Apexiin, paikkaan jota hieman pelkään siksi kun siellä on niin paljon kaikkia vieraita hajuja.

Olen kuulemma emäntäni ensimmäinen koira. Tästä on seurannut jo yksi kommellus. Emäntäni leikkasi kynsiäni samoin kun oli tottunut leikkaamaan kissojen kynsiä ja huonostihan siinä kävi. Onneksi emäntä  ei napsaissut kun yhdestä kynnestä liikaa, mistä seurasi pientä veren vuotoa, ja emäntä meni ihan paniikkiin. Meikä otti tilanteen rauhallisesti, ja tykkäsin vaan kun sain istua Corvetten etupenkillä emännän kaahatessa paniikissa Apexiin, kun luuli että on todella  vakavasta asiasta kyse. Apexin eläintenhoitaja sitten sai rauhoitettua  emännän kertomalla, ettei ole ensimmäinen koiranomistaja jolle on käynyt näin.

Ruokahalu minulla on hyvä. Rrrakastan Eukanuban raksuja. Aluksi en meinannut syödä kunnolla, mutta nyt ruoka maistuu. Suurta herkkuani on  juusto, jota kerjään aina kun isäntäväki menee syömään leipää. Masu  kylläisenä on kiva mennä nukkumaan. Nukun aina aluksi emännän  kainalossa, mutta siirryn siitä sitten emännän nukahdettua sängyn alle, että isäntäkin mahtuu sänkyyn. Sängyn alla on muuten  viileämpääkin, siksi tykkään siellä olla.

Emäntä on ostanut minulle paljon leluja, mutta siinä on käynyt hieman hassusti, koska minä leikin kissojen leluilla ja kissat ovat omineet minun leluni. Aktivointipallooni piilotetut raksut eivät siellä kauaa  ehtineet vanheta, ennen kuin Purre oli ne sieltä saanut ulos ja  parempiin suihin.

Täällä on ollut ihan mukavaa. Terveisiä Viipuriin! =)

T:Chibi (ja Päivi)

27.6.2012
Chibi sai kodin Suomesta.

23.5.2012
Chibi on mukava pikkumies, joka tulee hienosti toimeen niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa. Pienikokoinen Chibi on vasta parivuotias, vaikka pojan naamassa onkin jo harmaata partaa. Chibi on hyvin iloinen ja ystävällinen poika, ja Olgan mukaan myös varsin tottelevainen.

Pienestä koostaan huolimatta Chibi etsii kotia, jossa pienikin koira saa elää koiramaista elämää: lenkkeillä joka päivä kunnolla, kahlailla kesällä järvessä ja talvella pomppia lumihangessa. Tällä hetkellä Chibi elää usean muun koiran ja kissan kanssa yhdessä ja tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa. Chibi voisi valloittaa jonkin kivan suomalaisen kodin vaikka saman tien, joten koiravaraajat odottelevat sopivaa yhteydenottoa.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.