Santa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 40 cm)
Syntymäaika: 2007

24.2.2013
Santan (nyk. Sindi) kuulumisia omasta kodista:

"Viime toukokuun aurinkoisena päivänä saimme hakea luoksemme uuden perheenjäsenen Santan, jolle annoimme nimen Sindi, koska perheemme 13v lapinkoira oli nimeltään Saana, ja nimet muistuttivat liikaa toisiaan. Sindi opii uuden nimensä nopeasti niinkuin monet muutkin asiat. Sindi on ollut aivan yhtä ihana kuin Viipurin Koirien ystävät olivat sitä kuvailleet, ja olemme saaneet siitä todellisen seuraneidin itsellemme.

Alkuajan arkuus ja syrjään vetäytyminen poistuivat muutaman viikon aikana, ja Sindi seuraa meitä kaikkialle, mihin sen vain on mahdollista tulla. Sindi lähtee aina innokkaasti lenkille, mutta vielä hanakammin se palaa takaisin kotiin. Lenkillä Sindiä voi pitää metsäpoluilla vapaana, koska se tulee salaman nopeasti luokse, kun sitä kutsuu. Autoajelulle Sindi on aina valmis lähtemään, ja se on tottunut myös odottamaan joskus lyhyitä aikoja rauhallisesti auton takapenkillä koirakaverinsa Saanan kanssa.

Sindi tulee myös hyvin toimeen muiden koirien kanssa, sekä uusien vastaantulevien että oman lauman kahden lapinkoiran kanssa, tosin vanhemman lapinkoiran Mallan (16 v.) joudumme viemään tammikuun lopussa eläinlääkärille nukutettavaksi. Saana ja Sindi ovat hyviä kavereita, eikä niillä ole koskaan ollut minkäänlaisia yhteenottoja. Oletamme, että täysin kuurolla Saanalla on ollut rauhoittava vaikutus Sindiin, esimerkiksi uuden vuoden rakettien räiskähdellessä. Saanalla ja Sindillä on lisäksi yhteisenä harrastuksena ruuan ja rapsutusten kerjääminen. Sindi on jo tottunut lähipiirin ihmisiin ja on aina innokkaana menossa läheiseen mummolaan.

Myös kotonamme päivisin käyvät ystävämme Hilkka ja Pirkko ovat tulleet Sindille tutuiksi, kun he käyvät viemässä Sindiä ja Saanaa lenkille muutamana päivänä viikossa, jolloin olemme molemmat aamuvuorossa. Varsinkin vieraita miehiä Sindiä pelkäsi alkuun, mutta on pikkuhiljaa rohkaistunut kaikin puolin. Sindi kävi hammashoidossa  elokuussa, ja edestä ylä- sekä alahampaita jouduttiin poistamaan, mutta hyvin Sindi saa pureskeltua raksuja sekä pehmeitä koirien purtavia, kuten Rodeoita. Eläinlääkärit ovat myös huomanneet Sindin selkärangan lähellä molemmin puolin lonkkien seudussa lihaskovettumia, joita on hoidettu eläinfysioterapeutin toimesta syksyllä, ja nyt taas on hoitojakso menossa.

Sindi on ottanut nukkumapaikakseen poikamme entisen huoneen sohvan, jonka päältä se aamulla hypähtää ja tulee meidän viereemme nukkumaan, kun kuulee meidän heräilevän. Se on varsinainen köllöttelijä ja nautiskelija. Sindi on ollut kaikin puolin helppohoitoinen; alusta lähtien sisäsiisti sekä harvoin haukkuva, ainoastaan innostuessaan meidän kotiintulosta Sindi riehaantuu haukkumaan ja pyörimään ympyrää."

13.5.2012
Santa siirtyi onnekkaiden kodin saaneiden osastoon.

5.4.2012 
Santa on tyynen rauhallinen rouvaskoira, joka nautiskelee kevään ensimmäisistä auringonsäteistä Olgan pihamaalla. Kiltti ja kultainen Santa on tainnut olla joskus kotikoirana, niin nätisti tyttö kulkee hihnassa, niin rauhallisesti tyttö jää yksin kotiin ja niin kauniisti tyttö ylipäätään käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa. Santa on vähän sellainen huomaamaton tyttö, mutta kun Santaa huomioi ja tarjoaa rapsutuksia, ottaa tyttö ne hyvin onnellisena vastaan.

Santa sopii varmasti parhaiten kotiin, jossa elämä on jokseenkin tasaista. Santa olisi helppo kuvitella vaikkapa sellaiseen kotiin, josta lapset ovat lentäneet maailmalle ja vanhemmat kaipaavat uutta, rakasta huolehdittavaa kotiin. Mutta mikä ettei Santa sopisi myös muunkinlaiseen kotiin: kunhan koti on sellainen, jossa arvostetaan elämään rauhallisesti suhtautuvaa rouvaskoiraa, eikä meno talossa ole ylettömän vilkasta.

Sympaattinen Santa tulee hyvin toimeen myös kissojen kanssa. Santa on niin mahdottoman kultainen, ihana ja kiltti tyttö, että tytön soisi löytävän yhtä ihanan omistajan. Santasta tulee varmasti se elämän koira vielä jollekin, joka haluaa antaa tytölle siihen mahdollisuuden.

Santa arvioidaan nyt noin viisivuotiaaksi. Santa voi muuttaa ilahduttamaan uutta omistajaansa vaikka heti.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.