Begemot

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2007

17.10.2012
Begemot sai kodin hoitopaikastaan.

ERITYISADOPTIO
13.7.2012
Begemot muutti hoitopaikkaan.

1.3.2012
Jokin aika sitten muut koirat Irinan tarhalla hyökkäsivät joukolla Begemotin kimppuun ja oli hyvin lähellä, ettei poika päässyt hengestään. Begemotin olisi tärkeää löytää koti mahdollisimman pian.

Begemot ei ehkäpä ole niitä koiria, joita yhdistyksen kannattaisi käyttää ruokakeräyksen keulakuvana - sen nimi tarkoittaa suomeksi virtahepoa, eikä poikaa katsellessa tarvitse tätä mielleyhtymää ihmetellä. Begemotin ylipaino ei kuitenkaan johdu herkuttelusta, vaan sillä on todennäköisesti kilpirauhasen vajaatoimintaa tai muu hormonihäiriö, jota ei voida tarhaoloissa lääkitä. Vaikea ylipaino aiheuttaa sille lisäksi selkä- ja nivelongelmia ja tekee sen liikkumisesta hankalaa. Tässä kunnossa olevan koiran on vaikea puolustaa itseään, kun tarhalla syttyy rähinöitä.

Begemot etsii kotia, jossa sen terveydenhoitoon ollaan valmiita panostamaan. Se on tullut tarhalle erään mummon luota, joten jonkinlainen käsitys sillä on kotikoirana olostakin, joskin tavoille poikaa täytyy varmasti vielä opettaa.

Begemotin turkki on kauniin punainen ja silmät syvän ruskeat. Siitä saa varmasti komean ja uskollisen seuralaisen kunhan terveys hoidetaan kuntoon. Begemot on sen verran topakka, että viihtyisi varmaan parhaiten ainoana koirana, mutta myös pehmeä narttu sen asuinkumppanina saattaisi tulla kyseeseen. Begemotin arvioidaan syntyneen vuonna 2007.

Katso video Begemotista:

Viipurin koirat - Begemot 2.6.2012

Viipurin koirat - Begemot

Koska Begemotin tulevalle omistajalle saattaa lähivuosina kertyä ylimääräisiä eläinlääkärikuluja, kuuluu se erityisadoptiokoiriin, joten sen adoptiomaksu on hieman tavanomaista matalampi. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.