Devochka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 02/2010

13.2.2013
Pötkön (ent. Devochka) terveisiä omasta kodista:

"Pötkö (ent. Devochka) liittyi perheeseemme neljä kuukautta sitten. Tuntuu kuin risuparta olisi ollut luonamme jo paljon pidempään, sillä niin hyvin hän on sopeutunut arkeemme. Arasta ja varovaisesta koirasta ei ole enää jälkeäkään, vaan kanssamme asuu varsinainen marakatti!

Toki Pötkön perusolemus on rauhallinen ja harkitseva, mutta vastapainona koira on myös innostuva, leikkisä ja helposti motivoitavissa. Yksi tytön parhaista puolista on ehdottomasti tapa, jolla hän suhtautuu muihin koiriin. Pötkö kommunikoi hyvin selkeästi, ja hänellä on rauhoittava vaikutus toisiin koiriin. Voimmekin mennä Pötkön kanssa luottavaisin mielin tapaamaan sekä tuttuja että tuntemattomia koiria. Ruuhkaisia ja vilkkaita koirapuistoja kuitenkin välttelemme, sillä niissä Pötkö on selkeästi hieman jännittynyt.

Vieraiden ihmisten kanssa Pötkö on vielä hieman varovainen, mutta päästää kuitenkin lähelleen, ja rapsutusten jälkeen koira suhtautuukin jo kiinnostuneesti uusiin tuttaviin. Erityisesti lapsiin hän suhtautuu hyvin myötämielisesti. Pötkö on kanssani lähes päivittäin hevostalleilla, jossa hän kohtaa avoimen uteliaasti niin hevoset, lampaat, kanat ja kissat kuin toiset koiratkin!
 
Pötkö on hyvin aktiivinen ja energinen koira, jonka mielestä ei ole mitään mukavampaa kuin metsässä rämpiminen tuulessa ja tuiskussa! Koira nauttii yhdessä tekemisestä, ja arkitottis kuuluukin päivittäisiin rutiineihin. Lisäksi Pötkö käyttää erityisen mielellään nenäänsä, ja kevään tullen jäljestys onkin varmasti oiva harrastus. Riistavietti on jopa niin voimakas, että vapaana emme uskalla Pötköä pitää, vaan metsälenkit tehdään jälkiliinan päässä.
 
Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että Pötkö on yllättänyt meidät täysin. Ennen koiran saapumista olimme valmistautuneet moniin mahdollisiin ongelmatilanteisiin, sillä koira oli ehtinyt elää jo pitkään tarhalla. Vastoin odotuksiamme on todettava, että ensimmäisten kahden viikon levottomuuden jälkeen kaikki on mennyt erittäin hyvin, ja luottamusta on kasvatettu päivä päivältä. Partasuu on sulattanut sydämemme niin täydellisesti, että se on onnistunut kiertämään kiellon tulla sänkyyn ja nukkuukin nykyään yönsä tyytyväisten omistajien välissä. :)"

9.10.2012
Devochka muutti Suomeen.

17.5.2012
Devochka on vähän ujo tyttö, joka kuitenkin uskaltautuu haistelemaan tulijoita ja hakemaan herkut käsistä. Kaunis ja rauhallinen Devochka kaipaisi jo pian omaan kotiin.

Devochka pääsi siskonsa Darian kanssa koirien kuntoutusklinikalle, jossa ujoja tyttöjä totutettiin ihmisten kanssa elämiseen. Kurssi teki molemmille siskoksille hyvää, ja varsinkin Devochka on nyt selvästi entistä reippaampi. Vieläkään tyttö ei kovin kovasti rapsutuksista nauti, mutta ihmisten seura ja varsinkin kaikki herkut kiinnostavat tyttöä kovasti.

Katso video Devochkasta:

Viipurin koirat - Devochka

22.11.2010
Devochkan ja Darian tarina on yhtä surullinen kuin monen muun venäläisen koiran: pidetään ja paijataan pentuna ja paiskataan pihalle, kun ikää ja kokoa alkaa olla.

Onneksi on ihmisiä, jotka huolehtivat koirat kadulta turvaan.

Devochka on iloisen utelias ja ystävällinen, ja uskaltautuipa tyttö rapsutettavaksikin lyhykäisen tarhavisiitin aikana. Mikään turhan riekkuja tyttö ei ole vaan katselee enemmän rauhallisena ympärillä hyöriviä koiria. Devochka asustelee ulkohäkkiä yhdessä Darian ja noin 15 muun koiran kanssa eikä missään vaiheessa tullut esille, että tyttö olisi komennellut tai käyttäytynyt häijysti muita koiria kohtaan. Tämä fiksu tyttö etsii kotia, jossa panostetaan hyvinvointiin ja tapakasvatukseen. Tyttö ei ole asunut sisällä pitkään aikaan, joten kotikoiran tavoille oppiminen vie myös jonkin aikaa.

Jos terrierityttö sai sydämesi lepattamaan, olet askeleen lähempänä ikuista ystävyyttä!

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.