Pyh

Sukupuoli: uros
Koko: pieni
Syntymäaika: 9.10.2011

2.2.2012
Pyh muutti Suomeen.

4.1.2012
Lokakuun alussa (8.10.) tapasimme Olgalla käydessämme pikkuisen, joskin hyvin pullean tyttökoiran, jonka tie tarhalle oli käynyt Viipurin katujen kautta. Syyskuussa eräs rouva oli löytänyt Zuzan kadulta ja vienyt kotiinsa.

Kun yllättäen Zuzan maha olikin alkanut kasvaa, oli mahdollisia pentuja pelästynyt rouva toimittanut tytön tarhalle. Seuraavana päivänä eli 9.10.11 synnytti Zuza tarhalla viisi suloista pentua: kaksi tyttöä (Lisa & Vishna) ja kolme poikaa (Pavlik, Tolik & Pyh).

Zuza on pikkuinen ja perimässä on selkeästi mäyräkoiraa. Näin pennuissakin näkyy mäyräkoira enemmän tai vähemmän. Tietenkin, kuten kunnon viipurilaisen koiran kuuluu, on pennuissamme monia muitakin hienostuneita rotuja, ja jokainen pennuista on oma ja omannäköisensä persoonallisuus.

Pyh nimestään huolimatta ei ole vähäpätöinen vaan reipas nuori miehen alku, jolla virtaa riittäisi vaikka pentu-aqilityyn! Pyh on ystävällinen ja uusista asioista kiinnostunut poika, joka etsii omistajaa, jolla riittäisi kärsivällisyyttä pienen miehen kasvattamiseen ja elämän seuraamiseen pentua tukien ja hyvällä kouluttaen tulevia, hyviä yhteisiä aikoja silmällä pitäen. Pyh olisi valmis matkaamaan Suomeen tammi-helmikuun vaihteessa.