Lisbeth nyk. Luna

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 06/2010

10.9.2012
Lisbeth sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

2.3.2012
Lisbethin kotihoitaja kertoo: Lisbeth (kotihoidossa nimellä Luna) on keskikokoinen, mahdollisesti ajokoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus, ja todella kaunis koira.

Luna on mahtava tyttö, joka nauttii täysin rinnoin kotikoirana olemisena. Se rakastaa vapaana olemista ja kaikenlaista aktiviteettia. Lunan kanssa saa kävellä monen tunnin lenkkejä, eikä tyttö tunnu väsyvän millään. Se olisi siis omiaan harrastekoiraksi. Passin mukaan neiti on kaksivuotias. Aluksi Suomessa kaikki oli Lunan mielestä todella pelottavaa. Autot, portaat ja kaikki mahdollinen olivat hirvittävän pelottavia. Nopeasti neiti kyllä alkoi tottua kaikkeen.

Siitä täytyy mainita erikseen, kuinka oppivainen neiti on! Sisäsiistiksi oppiminen vei kaksi päivää ja sen jälkeen se ei ole tehnyt mitään sisälle. Vaikka neiti on kovasti reipastunut ja rohkaistunut, niin työstämistä hänessä vielä on. Luna on arka ja todella riippuvainen kotihoitajistaan. Ollaan tyttöä itsenäistetty, mutta siinä asiassa työsarkaa riittää vielä. Luna osaa olla toisen koiramme kanssa kahdestaan kotona, mutta täysin yksin ollessa tulee hätä. Se hyväksyy hoitopaikassa olevan koiran hyvin, mutta ulkona jännittää muita koiria kovasti, ja tämä purkautuu rähjäämisenä. Lapsia Luna pelkää.

Luna kiintyy hitaasti uusiin ihmisiin, mutta kiintymys palkitaan. Luna on nimittäin täysin omistautunut "omalle" ihmiselleen. Peruskäskyjä se osaa jo monta, ja Luna on tosiaankin todella nopea oppimaan. Hihnassa vetää ajoittain. Todella kaunis ja ihana koira!

22.12.2011
Lisbeth koipeliini pääsi pois tarhalta jouluksi. Suuren suureksi ei tyttönen kasvanut vaan on mukavan keskikokoinen kaveri moneen menoon. Lisbethiä on aluksi elämä Suomessa jännittänyt kovasti, mutta nyt jo leikitään hoitoperheen koirakaverin kanssa ja nautitaan masurapsutuksista.

Lisbeth on kotihoidossa Imatralla.

13.8.2011
Lisbethillä oli kesällä aihetta juhlaan, sillä tyttö täytti ensimmäisen täyden vuotensa. Sikäli ei syytä juhlaan ole, että Lisbeth on vieläkin tarhalla, kodittomana. Pentuiän riehakkuus on vähentynyt selvästi. Lisbethistä on tullut aikuinen neiti, siro kaunotar. Käytökseltään Lisbeth on yksi mukavimmista tarhalla asuvista koirista. Lisbeth ei kuulu öykkärijoukkoon eikä rähjäreihin, vaan tyttö on herkkä, rauhallinen ja kovin ihmisrakas. Lisbeth nousee takajaloilleen ja painaa päänsä kiinni rintaan, kun sitä silittelee. Silitystuokion loputtua Lisbeth ei jää hyppimään, haukkumaan ja vaatimaan lisää, vaan jää hiljaa paikalleen istumaan, kun ihminen poistuu kauemmas. Lisbeth vaikuttaa kovin vaatimattomalta ja nöyrältä tytöltä. Omaan kotiinsa päästyään neiti ehkä vielä reipastuu ja riehaantuu touhuamaan kuten nuoren koiran kuuluukin. Raskaat olot tarhalla eivät tee hyvää kenellekään - saati herkälle koiralle.

Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.