Anna nyk. Tesla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 08/2008

13.7.2012
Koko elämänsä tarhalla asuneen Annan pitkä odotus päättyi viimein!

7.3.2012
Kultainen Anna odottaa aina vaan kotiaan. Tytössä ei ole mitään vikaa, päinvastoin: aurinkoisempaa ja nätimpää koiraa saa hakea.

Anna on erittäin avoin ja sosiaalinen tyttö. Se rakastaa aivan kaikkia ja tulee loistavasti toimeen niin kaikkien ihmisten kuin koirienkin kanssa. Kun aitaukseen menee, Anna on ratketa onnesta. Se tulee työntämään päätä kainaloon, lipaisemaan poskea, painautumaan kiinni: joko nyt pääsisin täältä pois?

Tuntuu vaikealta ymmärtää, että Anna joutuu vuodesta toiseen odottamaan kotiaan, vaikka tyttö on niin täydellisen kiltti ja iloinen koira. Eikä se kooltaankaan ole mikään jättiläinen: säkä kipuaa korkeintaan 50 cm ja painoa lienee alle parikymmentä kiloa. Sellainen oikein hyvin kainaloon mahtuva koira!

11.5.2011
Punaturkkinen nauravainen koira nostaa etutassunsa aitaa vasten ja odottaa. Aina Olgalla vieraillessamme katseeni hakeutuu tuttuun aitaukseen ja siellä punaturkkinen tyttö jälleen innokkaana seisoo odottamassa. On odottanut jo niin kauan kuin vain jaksan muistaa. Aina yhtä vilpittömän iloisena ja onnellisena siitä, että tiedossa on edes pieni hetki hellyyttä, lempeitä sanoja ja rapsutuksia.

Anna on ollut tarhalla jo kauan, aivan liian kauan. Anna tuli tarhalle aivan pienenä pentuna yhdessä siskonsa Marian kanssa ja tarhalla nämä tytöt elelevät edelleen. Tarhaelämää alkaa Annalla olla takana jo muutama vuosi. On hämmästyttävää miten niin kauan tarhalla pienessä aitauksessa asunut tyttönen jaksaa edelleen aina vain olla yhtä energinen ja positiivinen. Luulisi ankarien talvien, läkähdyttävän kuumien kesien, ja jatkuvan ruuan ja oman tilan puutteen imevän energiat koirasta kuin koirasta. Mutta ei Annasta. Anna jaksaa aina vain tsempata ja näyttää iloista naamaa meille tarhalla vierailijoille. Ehkä Anna on kuullut, että ketään ei pidä murjottajista ja yrittää siksi kaikin tavoin piilottaa huolensa ja näyttää iloiselta. Punainen turkki ja postiviinen olemus eivät kuitenkaan ole vetäneet kotiehdokkaita puoleensa. Tästä me Annan useasti tavanneet olemme olleet hyvin ihmeissämme ja hyvin harmissamme. En voi uskoa, että Annaa ei ketään halua, sillä tytössä ei kertakaikkiaan ole havaittu mitään vikaa. Punainen turkki ja kippuralle taipuva tuuhea puuhkahäntä, kauniit silmät, iloinen, ihmisiä rakastava ja positiivinen luonne. Se on todellinen ihme, että näilläkään avuilla ei tunnu tytölle sitä omaa kotia löytyvän.

On totta, että Anna on asunut koko elämänsä tarhalla eikä sillä ole kaikkia kotikoiran taitoja, mutta opetteluhalua Annalla varmasti on senkin edestä. Anna rakastaa ihmisiä valtavasti, joten yhdessä puuhastelu ja uusien asioiden opiskelu olisi tytölle varmasti mieluinen juttu. Anna on perso herkuille, joten tytön motivoiminen ei pitäisi olla lainkaan hankala juttu. Olga on kävelyttänyt Annaa myös hihnassa silloin tällöin, joten sekään ei ole tytölle aivan uusi juttu. Anna olisi täydellinen koira liikkuvalle ja reippaalle ihmiselle, jolla olisi paljon aikaa tytölle ja halua tutustuttaa tyttö kaikkiin kotikoiran elämän ihmeisiin. Anna nauttisi varmasti niin pitkistä metsäretkistä ja mökkeilystä kuin koirapuistoilusta ja kaupunkikävelyistäkin. Touhukkaan päivän jälkeen Annan toiveiden täyttymys olisi saada köllötellä sohvalla omistajan kainalossa ja nukahtaa ilman huolta huomisesta ja epävarmasta tulevaisuudesta.

Anna tulee toimeen kissojen kanssa. Annan arvioidaan syntyneen elokuussa 2008 ja tyttö on sterilisoitu.

Katso video Annasta:

Viipurin koirat - Anna

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.