Nik

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokinen
Syntymäaika: 2008

21.11.2011
3-vuotias Nik odottaa kovasti tarhalla omaa kotia. Nikin koko olemus viestittää, että pojalla ei ole hyvä olla tarhalla.

On kylmä, kova meteli, liikaa koiria ja pelottavia asioita eikä voi olla varma edes siitä, että joka päivä saisi murusen ruokaa, koska muut koirat rynnivät pienen aran miehen edelle. Ja mitä lie poika menneisyydessään kokenut; arvatenkaan se ei ole pelkkää hyvää!

Nik on ollut tarhalla jo pitkään. Koska poika on ollut kovin arka, ei sitä ole juuri tullut huomioiduksi. Irina näki pojassa kuitenkin potentiaalia kotikoiraksi ja lähetti Nikin Pietariin. Koirien kuntoutuskeskuksessa Nik pääsi opettelemaan luottamusta, sosiaalisuutta ja avoimuutta. Yllätys oli melkoinen, kun tapasimme Nikin tarhalla viikko sitten! Aikaisemmin niin ujo poika ei säntäillyt pakoon enää, vaan istui paikallaan ottaen vastaan rapsutuksia.

Nikille olisi nyt todella tärkeää löytää oma koti nopeasti, ettei kaikki oppi valuisi hukkaan. Nik on oppinut kävelemään hihnassa ja on nyt muutenkin hyvässä vauhdissa kohti sosiaalista kotikoiran elämää. Soitathan koiravaraajallemme halutessasi tarjota Nikille mahdollisuuden turvalliseen kotikoiran elämään!

16.1.2012
Nikin kotihoitaja kertoo: Aran Nikin sisältä paistaa kiltti ja leppoisa kaveri. Varovaisessa käytöksessä on tapahtunut jo muutosta parempaan, ja Nik luottaa jo todella hienosti kotihoitopaikan ihmisiin. Muihin vieraisiin Nik haluaa ensin tutustua rauhassa vähän kauempaa, ennen kuin päästää lähelleen. Nikin tyyli on peruuttaa turvallisen välimatkan päähän. Nyt tarvitaan vain aikaa ‑ pojalle tulee rohkeutta päivä päivältä lisää, pienin askelin.

Ulkona Nik kulkee nätisti hihnassa, ja haluaa aina kulkea ihmisen vasemmalla puolella. Vastaantulevat ihmiset ja koirat Nik kiertää vähän kauempaa, ja suhtautuu joihinkin hieman pelokkaasti. Mutta tutustuttuaan Nik tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kotihoitoperheessä on Nikiä paljon pienempi koira kaverina, ja he tulevat loistavasti toimeen. Nöyränä poikana Nik antaa pienen tyttökoiran määrätä talossa. Perheeseen, jossa on ihan pieniä lapsia, ei Nikiä suositella, koska Nik näyttää pelkäävän ohikulkevia lapsia. Ottaen vielä huomioon että Nik pelästyy äkkinäisiä liikkeitä, olisivat vanhemmat ja rauhallisemmat lapset varmasti Nikin perheeseen sopivampia.

Nik ei ole haukkunut kotihoidossa kertaakaan (ainakaan vielä), joten poikaa voi ajatella myös tilavaan kerrostaloasuntoon. Nik on osoittautunut myös sisäsiistiksi. Harrastuksena Nikillä on lattialle unohtuneiden villasukkien keräily omaan petiin, etenkin öisin.

Nik on leikattu, ja pojan korkeus on noin 50 cm. Voitko Sinä tarjota Nikille sitoutuneen, ymmärtäväisen, turvallisen ja rakastavan kodin?

Nik odottelee kotia Espoossa.