Säde nyk. Nanna

Sukupuoli: narttu (steriloitu?)
Koko: keskikokoinen, 18kg
Syntymäaika: 03/2011

13.2.2013
Nanna lähettää terveiset Nurmijärveltä:

"Nanna on saanut varmasti omasta mielestään onnellisen ja turvallisen kodin. Kaverina on ollut 9-vuotias, 50 kiloinen Leevi, jonka kanssa Nanna painii päivät pitkät. Ja iltaisin on kiva ottaa painit kissan kanssa (tosin Nanna taitaa jäädä alakynteen, kun kissa roikkuu Nanna kaulapannassa ja puree korvasta).

Nanna on aivan ihana koira. Tottelevainen ja kiltti. Se juoksee vapaana lenkeillä, ja lenkille se pääsee todella usein."

6.8.2012
Almalle löytyi uusi, rakastava koti.

20.6.2012
Alma on ihmisrakas ja hellyyttä rakastava tyttönen, joka etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Alma sai kodin jokin aika sitten ja pääsi itseään pienemmän koiran kaveriksi. Alma rakastaa muita koiria, mutta sen leikit ovat pienemmälle koiralle vähän liikaa eikä nykyisellä omistajalla ole resursseja tilanteen rauhoittamiseen. Alma on aktiivinen neiti, joka rakastaa lenkkeilyä (myös juosten) ja nauttisikin varmasti kaikesta toiminnasta, miksei koirakaveristakin. Alma on aina iloisella tuulella, eikä ole moksiskaan hoitotoimenpiteistä, kuten kynsien leikkuusta, pesusta tai harjauksesta. Alma rakastaa, jopa olla imuroitavana.

Tähän päivänsäteeseen voit tutustua Mikkelissä.

9.12.2011
Säde on nimensä mukainen aurinkotyttö: pilkettä riittää silmäkulmassa, vauhtia tassuissa ja iloa elämänasenteessa.

Kuka onnekas Säteen elämäänsä saa, sen elämästä ei auringonpaistetta tule enää koskaan puuttumaan! Säde kuuluu siiheen suureen pentujoukkoon, joka tämän syksyn aikana on monista eri syistä ja paikoista toimitettu Irinan tarhalle. Sädettä muuttunut elämäntilanne ei tunnu kuitenkaan juuri haittaavan: toisten pentujen kanssa painiminen tuntuu olevan tytön mielestä hauskin asia maailmassa. Mutta talvi ja kovat pakkaset ovat vasta edessä, eikä yhdenkään koiranpennun toivoisi joutuvan viettämään sitä aikaa koiratarhalla.

Säteen ilmeestä voisi päätellä, että jossain kaukana sen suonissa virtaa collien tai sheltin verta. Mitään takuuta asiasta ei tietysti ole, vaan ainoa varma asia sen sukupuusta on, että viipurilaiset juhlasekoitukset ovat useaan otteeseen löytäneet toisensa. Mutta kuka sitä mitään aateliskoiraa olisi etsimässäkään!
Säteen arvioidaan syntyneen kesäkuussa 2011. Aurinkotyttö on valmis nappaamaan paikan Suomeen suuntaavasta autosta heti, kun se oikea koti on ottanut yhteyttä koiravaraajiimme.