Tolik

Sukupuoli: uros
Koko: pieni
Syntymäaika: 9.10.2011

4.1.2012
Lokakuun alussa (8.10.) tapasimme Olgalla käydessämme pikkuisen, joskin hyvin pullean tyttökoiran, jonka tie tarhalle oli käynyt Viipurin katujen kautta.

Syyskuussa eräs rouva oli löytänyt Zuzan kadulta ja vienyt kotiinsa.

Kun yllättäen Zuzan maha olikin alkanut kasvaa, oli mahdollisia pentuja pelästynyt rouva toimittanut tytön tarhalle. Seuraavana päivänä eli 9.10.11 synnytti Zuza tarhalla viisi suloista pentua: kaksi tyttöä (Lisa & Vishna) ja kolme poikaa (Pavlik, Tolik & Pyh).

Zuza on pikkuinen ja perimässä on selkeästi mäyräkoiraa. Näin pennuissakin näkyy mäyräkoira enemmän tai vähemmän. Tietenkin, kuten kunnon viipurilaisen koiran kuuluu, on pennuissamme monia muitakin hienostuneita rotuja, ja jokainen pennuista on oma ja omannäköisensä persoonallisuus.

Tolik on pikkuruisista pienin. Poika nököttää hiiren hiljaa paikallaan ja uskaltautuu juuri ja juuri kurkistamaan kohti kameraa, että saamme pojan kuvatuksi. Tolikkia vähän jännittää mokoma aparaatti, mutta kuvauksen jälkeen pikkumies painelee veljiensä perässä ilman jännityksen häivähdystä. Tolik on sisarustensa tavoin valmis matkaamaan Suomeen tammi-helmikuun vaihteessa.