Tuutikki

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2012

26.10.2012
Tuutikki sai kodin Helsingistä.

5.9.2012
Ihastuttavalle Tuutikille meinasi käydä tarhalla köpelösti, joten se tuotiin kotihoitoon Suomen puolelle.

Elokuun alkupuolella tarhamatkaajia kohtasi murheellinen näky. Valkoinen tyttöpentu Tuutikki oli laihtunut pahasti. Sillä näytti olevan vaikeuksia syödä kuivamuonaa, eikä muuta ollut juurikaan tarjolla. Kotihoidossa huomattiin, että temppuilevat maitohampaat ne Tuutikkia vain vaivasivat, ja kun niistä päästiin eroon, alkoi kuivaruokakin maistua.

Tuutikki on mitä viehättävin pentu: ystävällinen, reipas ja sopivasti pentumaisen leikkisä. Se on kauttaaltaan valkoinen ja sen silmät ovat erikoisen vaaleat. Se rakastaa ihmisiä koko sydämellään ja painautuu mielellään ihan kylkeen kiinni nauttimaan silityksistä. Toistaiseksi Tuutikki mahtuu vielä näppärästi syliinkin (paino noin 6,5 kg), mutta kasvanee sopivan keskikokoiseksi.

Kerrostaloasuminen tiiviisti asutulla alueella on sujunut Tuutikilta muuten hyvin, mutta joissakin tilanteissa sillä on tapana hieman räksyttää. Tuutikki tykkää koirakavereista, mutta tervehtii vieraita koiria alkuun haukkumalla. Sisäsiisteysopettelu on Tuutikilla vielä kesken. Ulkona kohtaamistaan pikkuolennoista Tuutikki innostuu sen verran kovasti, ettemme suosittele sitä kotiin, jossa on lemmikkinä kaneja, jyrsijöitä tai lintuja. Kissoja Tuutikki ei ole vielä tavannut.

Etsimme Tuutikille kotia, joka on keijukaistyttömme arvoinen. Jos Tuutikki tuntuu unelmiesi koiralta, mietithän vielä kerran jos toisenkin, ennen kuin täytät adoptiohakemuksen. Oletko valmis koko koiranelämän mittaiseen sitoumukseen? Kun pentumaisen pehmeä Tuutikki muuttuu murrosikäiseksi ja testaa hampaitaan sohvaasi ja syö parhaat kenkäsi, vieläkö tahdot pitää sen? Oletko valmis ulkoilemaan säästä riippumatta sekä opettelemaan ja opettamaan hihnakäytöksen saloja sinnikkäästi? Tahdotko vielä vuosienkin päästä puuhastella Tuutikin kanssa päivittäin, vai vievätkö muut menot sinut maailmalle? Kestääkö lompakkosi, jos Tuutikki tarvitsee tohtoria?
Tuutikki on kotihoidossa Helsingissä, missä sitä voi käydä tapaamassa sopimuksen mukaan.

Katso video Tuutikista koirapuistossa:

Viipurin koirat -

10.7.2012
Jos on Tuutikki ripaus poikamaista energiaa, on se myös tyttömäistä hellyyttä, kun se varovaisesti painaa päänsä kiinni ihmisen kaulaan päästessään hetkeksi syliin. Tämä tyttö on valloittava!

Kävellessäsi kesätuulen tuoksussa, mietit ehkä kuinka mukava olisi, jos vierellä kulkisi iloinen koiratyttö. Se juoksentelisi sinne tänne, loikkisi hulvattomana, pyydystäisi etutassuillaan perhosia, haistelisi voikukkia, kaivaisi vilvoittavia kuoppia ja rojahtaisi niihin päiväunille. Ehkä pohdit mitä tehdä pimeinä syysiltoina, jolloin ilmassa tuoksuu omenat, ja koivujen lehdet leijuvat keltaisina.

Tuutikki voi olla ystäväsi, vastaus yksinäisiin hetkiin! Tyttö odottaa tarhalla ihmistä, joka haluaisi jakaa kävelylenkit reippaan koiraneidin kanssa. Tuutikki on ripaus energiaa, pentumaista aktiivisuutta, pieniä tikkumaisia hampaita, jotka lempeästi tarttuvat sormiin kiinni, välillä lahkeeseenkin nykien ja haluten sen pienen huomion, joka on minuuteissa ohi, kun tarhavierailijat vaihtavat pentuaitauksesta toiseen.

Jos on Tuutikki ripaus poikamaista energiaa, on se myös tyttömäistä hellyyttä, kun se varovaisesti painaa päänsä kiinni ihmisen kaulaan päästessään hetkeksi syliin. Tämä tyttö on valloittava, jonka toivoisimme pääsevän omaan kotiin harjoittelemaan kotikoiran elämää, käyttäytymistä ja ihmismäisiä sääntöjä.

Tuutikki on noin 4kk:n ikäinen, sirutettu ja rokotettu ja valmis matkaamaan Suomeen.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.