Lauha

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 2/2012

15.1.2013
Lauha, nyk. Rambo, tuli Suomeen viime heinäkuussa vajaan viiden kuukauden ikäisenä. Ensialkuun koira vaikutti ujolta ja pelokkaalta, mutta päästessään häkistä tutkimaan kohtaamispaikan ympäristöä siitä sukeutui varsin pian vallaton ja utelias pikku seikkailija. Se
herätti ihastusta innokkaalla touhotuksellaan ja suurilla, taaksepäin lerpattavilla korvillaan. Ensi kertaa uuteen kotiin päästessään se ei juurikaan jaksanut enää tutkimusmatkailla, vaan nukahti melkein heti. Myöhemmin samana päivänä se sai vielä pesun, ja siitäkös riemu repesi. Koira säntäili innoissaan ympäri taloa kuin uudestisyntynyt.

Alussa kaikki oli Rambolle uutta ja ihmeellistä. Talot, autot, ihmiset, eläimet, puistot... Se tuntui kuitenkin sopeutuvan todella nopeasti elämänmuutokseen. Nimi Lauha vaihtui hyvin pian Ramboksi, sillä sen ihminen huomasi pian koiranpennun lujan tahdon. Rambo saa rutkasti kehuja ystävällisyydestään ja lempeydestään. Vaikka itsepäisyyttä siltä toisinaan löytyykin, sitä saa osakseen lähinnä vain hihnan toisessa päässä olija. Rambo rakastaa kaikkia ihmisiä ja eläimiä, eikä se tarvitse kuin katsekontaktin vastaantulijalta, kun sen häntä jo alkaa vispata ilosta. Moni Rambon tavannut on kertonut ennakkoluulojensa isoista koirista todistautuvan tyystin vääriksi.

Rambo pääsee päivittäin viereiseen koirapuistoon juoksemaan koirakavereidensa kanssa. Niitä onkin ehtinyt kertyä jo monta erilaista. Rambo tulee kaikkien kanssa toimeen, eikä se ole koskaan ärähtänyt tai osoittanut muulla tavalla minkäänlaista vihamielisyyttä muita koiria kohtaan. Kaikinpuolin Rambo on onnellinen ja eloisa koira. Sillä on rakastava ihminen, josta on tullut sen paras ystävä. Lähipäivinä Rambolle kertyy ikää kymmenen kuukautta. Se pääsee
viettelemään joulua maalle, missä se on jo muutaman kerran ehtinyt käydä aiemmin.

6.7.2012
Lauha adoptoitiin Suomeen.

20.5.2012
Lauha-tyttönen on lupsakka tyttö, mutta tarpeen tullen tytöstä löytyy myös kipakkuutta ja omaa tahtoa. Ihmisiin Lauha suhtautuu iloisesti ja avoimesti.

Lauha oli tuotu Irinan tarhalle muutaman sisaruksensa kanssa viipurilaisesta kodista, jossa taas kerran perheen tyttökoira oli pyöräyttänyt pesueellisen ei-toivottuja pentuja. Pennut nostettiin suoraan autosta useiden muiden hylättyjen pentujen joukkoon pentutaloon, ja sieltä käsin Lauha sisaruksineen koittaa nyt hellyttää koiranottajien mieliä.

Lauhan mielestä hauskinta päiväohjelmaa ovat painileikit Rauha-siskon kanssa. Leikit keskeytyvät kuitenkin siinä nanosekunnissa, kun tytöt huomaavat jonkun ihmisen astuvan pentutaloon - sillä tytöt eivät tiedä mitään parempaa, kuin saada vähän rapsutuksia ja seuraa ihmisiltä.

Tarhalla varttuminen ei ole koskaan hyväksi koiranpennulle, joten Lauhan toiveissa on päästä mahdollisimman pian omaan kotiin. Suomen-matka onnistuu jo piakkoin, joten jos sydämessäsi ja kodissasi olisi sopivasti tilaa Lauhalle, ole yhteydessä koiravaraajiimme!

Katso video Lauhasta kavereineen:

Viipurin koirat - Pentuja kesäkuussa 2012

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.