Yuka

Sukupuoli: narttu (sterilis.)
Koko: keskik.-suuri (60 cm)
Syntymäaika: 2006

26.10.2012
Yukan pitkä odotus päättyi, ja se adoptoitiin Suomeen.

25.8.2012
Yuka kuuluu niihin koiriin, jotka jättävät jäljen syvälle tarhavieraan sydämeen. Yuka ei riennä toisten kanssa tarhavieraita vastaan, mutta tapanamme on käydä tervehtimässä sitä.

Kun silmät tottuvat mökin pimeään, tervehdimme. Yuka heilauttaa häntäänsä, ilahtuukin jopa - ja nuolaisee vierasta poskesta. Vietämme hetken sen kanssa kahden.

Yuka ei tunnu erityisemmin kaipaavan koirakavereita eikä muutakaan hulinaa. Ison, rauhallisen uroskoiran seuraa se ehkä osaisi arvostaa. Vaikaa Yuka onkin tarhalla vetäytyvä, se on tottunut ihmisiin ja asui entisessä elämässään lapsiperheessä. Sen toiveissa olisi ehdottoman sitoutunut koti, jossa arvostetaan rauhallista koiraystävää. Oma pehmeä ja lämmin peti, ruokaa, ulkoilua ja rakkautta - siinä Yukan toiveet elämänsä varalle. Kenties Yuka piristyisi ikiomassa kodissaan niin, että se löytäisi vielä elämästä leikin ja liikunnan ilot.

18.1.2011
Yuka vaikuttaa järkyttyneeltä. Ihmekös tuo, kun rakkaat perheenjäsenet ovat hylänneet. Yuka on ollut aikaisemmin perheen koira, josta se perheen kasvettua joutui poistumaan.

Yuka-tyttö on asustellut Olgan tarhalla vuodesta 2010. Tarhalla Yuka etsiytyy herkästi turvaan mökin perimmäiseen nurkkaan, jossa kököttää hiljaa huolestunut ryppy otsallaan.

Yuka on kiltti, nöyräkin. Antaa vieraan silittää, vaikka ei vaikuta nauttivan siitä, mutta ottaa kohteliaasti silittelyt vastaan. Yuka etsii kotia, jossa voisi uudelleen luottaa omaan ihmiseen ja käpertyä kainaloon nukkumaan onnellista koiran unta. Yukalla on ollut veneerinen syöpä, johon se on saanut hoitoja. Nyt Yuka on valmis matkaamaan rajan yli omaan kotiin, josta ei koskaan enää tarvitse tulla hylätyksi.

Katso video Yukasta:

Viipurin koirat - Yuka

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.