Dona

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri (65 cm)
Syntymäaika: 2011

22.9.2012
Ihana Dona on adoptoitu.

9.7.2012
Dona on sosiaalinen ja ystävällinen koira, joka näyttää selvinneen koettelemuksistaan täydellisesti. Voit katsella Donan puuhia tuoreelta videolta.

Katso video Donasta:

Viipurin koirat - Dona

12.2.2012
Dona-parka on joutunut kokemaan kovia. Sen tarina on järkyttävä, muttei kuitenkaan Venäjän olosuhteissa harvinainen. Dona on kotoisin pikkukylästä Viipurin läheltä. Eräänä kylmänä ja sateisena syyskuun päivänä vuonna 2011 joku oli päättänyt myrkyttää kaikki kylässä vapaana kulkevat koirat. Kun koiralauma oli maannut hengettömänä kadunvarressa vuorokauden, sattui Donan onneksi paikalle lämminsydäminen nainen, joka ilmoitti asiasta eläinlääkärille. Dona oli joukosta ainoa, joka osoitti silloin vielä heikkoja elonmerkkejä.

Eläinlääkäri vei Donan kotiinsa ja hoiti puolitajutonta koiraa parhaansa mukaan. Dona oli pitkään lähes liikuntakyvytön, ja menetti myrkyn vuoksi väliaikaisesti näkökykynsä sekä kuulo- ja hajuaistit.

Nyt Donan tilanne on jo huomattavasti parempi. Kokemastaan huolimatta Dona on ihana tyttö. Se rakastaa kissoja ja on kaikkien koirien kaveri. Se nauttii ulkoilusta yhdessä ihmisen kanssa ja kävelee hienosti vieressä ilman hihnaa. Se on aktiivinen koira, joka tykkää leikkiä lumessa. Dona pystyy nyt siis liikkumaan normaalisti, ja sen kuulo- ja hajuaisti ovat palautuneet. Myös näkökyky on alkanut palautua, mutta se ei ehkä koskaan palaudu aivan ennalleen. Dona pystyy kuitenkin erottamaan hyvin hahmoja ja liikettä.

Dona on tällä hetkellä Irinan tarhalla. Se on noin 55-60 cm korkea tyttö, jonka rotuperimässä saattaa olla suursnautseria. Vaikka Dona nyt vaikuttaakin hyvinvoivalta, tulee uuden omistajan silti varautua myöhemmin mahdollisiin ylimääräisiin eläinlääkärikuluihin.

Dona on vasta nuori koira, joka on syntynyt arviolta tammikuussa 2011. Dona on sterilisoitu.

Donalla on vahva halu elää. Se on kokenut ihmisten taholta käsittämätöntä julmuutta, mutta kohdannut matkallaan myös enkeleitä. Tahtoisitko sinä liittyä Donan enkeleiden joukkoon ja antaa sille rakastavan, pysyvän kodin?

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.