Penelopa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 43 cm)
Syntymäaika: 2010

11.7.2012
Tervehdys, ajattelin, että teitä saattaisi kiinnostaa kuulla, miten Penelopalla - minun suussani Penelopella - menee.

Kävimme hakemassa Penelopen kaksi viikkoa sitten Sipoosta. Se odotti muista koirista poiketen noutajaa auton takaistuimen jalkatilan varjoissa ja oli varmasti matkan ja lämpimän päivän uuvuttama. Kotiin tultuamme syötimme koiran ja kävimme sen kanssa lenkillä, minkä jälkeen vaimo vastustelustani huolimatta ilmoitti pesevänsä sen. Penelope pestiin, ja siitä riemu repesi. Se säntäili, heitteli nahkaista purulelua ilmaan ja kieritteli lattialla. Hyviä merkkejä siis.

Penelope on ilmeisesti elänyt naisen/naisten kanssa, ja ihailee emäntää yli kaiken. Kun emäntä lähti töihin, Penelope vetäytyi sohvalle pienelle kerälle, eikä liikahtanut siitä mihinkään. Ei kelvannut ruoka, vesi eikä kotona työskentelevän isännän seura. Emännän palatessa se tajusi, että ero ei ole lopullinen, ja seuraava päivä oli jo paljon helpompi.

Aluksi Penelope pyrki kovasti vartioimaan omanaan pitämäänsä, kuten emäntää, ruokapöydän alusta, isännän vuodetta tai luuta. Siitä vedettiin henkseleitä muutamaan otteeseen, mistä minulla on muistona rikki purtu kynsi, isäntä kun otti kirjaimellisesti sen neuvon, että koiran edestä perääntyminen tietää jatkossa hankaluuksia. Mietin silti, onkohan jyrkkänä olemisesta itse asiassa ollut paljoakaan hyötyä, koska Penelopen kaikki pikku itsepäisyydet tuntuvat katoavan aivan itsekseen sitä mukaa, kun se on lopullisesti kotiutunut. Se koskee jopa talutushihnassa vetämistä. Aluksi meno oli taluttajalle todella hankalaa ja se tuntui ainoalta varsinaisesti korjaamista vaativalta asialta koko koirassa, mutta nykyään se etenee melkein koko ajan vetämättä. Pannan vaihtaminen valjaisiin on saattanut osaltaan auttaa asiaa, mutta muuten muutos vaikuttaa tapahtuneen aika lailla riippumatta meidän muutamista opetusyrityksistämme, koska emme ehtineet aloittaa järjestelmällistä koulutusta. Se on tietysti helpotus, koska se tarvitsee reilusti liikuntaa (ja puruluita) jättääkseen huonekalut ja sohvatyynyt rauhaan.

Aprikoimme etukäteen, miten Penelope suhtautuisi tyttären lapsiin, kun perhe tuli yökylään. Se meni kuitenkin hienosti. Talon lapset olivat jo totuttaneet koiraa lapsiin tulemalla ovelle ja kysymällä "Saadaaks me taputtaa Penelopea?", ja Penelope tulee taputeltavaksi ja rapsuteltavaksi mielellään. Ainoan kerran se haukahti lapsille, kun ne lähestyivät juuri kätkettyä luuta, silloinkin puolustamisinto sammui saman tien ja haukkukin oli sävyltään pikemminkin tuohtunut kuin äkäinen.

Kaiken kaikkiaan meillä on ilmeisesti käynyt melkoinen tuuri koiran kanssa. Se on todella iloinen, leikkisä ja pentumainen (mahtaako olla täyttä kahta vuotta?) ja hyvin ennakkoluuloton. Sillä ei tunnu olevan mitään traumoja eikä se pelkää mitään, ellei liukuportaita lasketa. Se on hyvin laumakeskeinen koira, ei karkaile vaan pitää kotiväen melkein aina näkyvissä. Nyt alkaa isäntäkin olla arvossaan, sillä illalla se kutsuu jo isäntää leikkimään siinä kuin emäntääkin.

T: Olli

Kuvia Penelopasta

22.6.2012
Penelopa muutti omaan kotiin.

24.5.2012
Villakoirasukuinen Penelopa on kaunis ja seurallinen tyttö. Penelopa on luonteeltaan varsin rauhallinen ja tulee toimeen hyvin myös kissojen kanssa. Penelopassa on selvästi paljon villakoiraa, ties vaikka olisi melkein puhdasrotuinen sellainen. Senpä takia Penelopan turkki vaatii omistajaltaan hoitamista, jotta se pysyy takuttomana eikä kasva liian pitkäksi. Penelopa käytettiinkin äskettäin trimmaajalla, jotta tytön kesä kuluisi mukavan lyhyessä turkissa.

Olgan mukaan Penelopa on tottelevainen tyttö.  Ihmisseuraa Penelopa rakastaa yli kaiken. Kissa saavat olla Penelopalta rauhassa, joten kissakaveri kodissa odottamassa ei ole Penelopalle mikään este. Penelopan rokotukset ovat kunnossa, joten tyttö voi muuttaa Suomeen vaikka heti.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.